ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πέντε τελικούς το τελευταίο βράδυ για την Ελλάδα

  20.07.2025 12:58       420

Σε πέντε τελικούς εστιάζεται απόψε, στην πόλη Όλστιν της Πολωνίας, το ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή. Από τους πρωϊνούς προκριματικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας (20/7) του Ευρωπαϊκoύ πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό των 100μ. Επιφάνεια Γυναικών η Μαρία Ηλιάκη και η ομάδα σκυταλοδρομίας mixed 4Χ100SB.

Σε αυτούς να προσθέσουμε τα 800 μ. Επιφάνειας Γυναικών με τη συμμετοχή της Ελένης Καλφίδου, τα 800μ. Επιφάνεια Ανδρών με την παρουσία του Ευάγγελου Νικολαϊδη και τα 400μ. Υποβρύχιο Ανδρών με τον Γιώργο Καλτσουκαλά.

Αναλυτικά τα πρωϊνά αποτελέσματα (20/7)

Στα 100μ. Επιφάνεια Γυναικών, η Μαρία Ηλιάκη είχε την πέμπτη καλύτερη επίδοση στους προκριματικούς, με 40.53 και προκρίθηκε στον τελικό, ενώ η Ιφιγένεια Τελιούση τερμάτισε στη δέκατη θέση με 41.03 και είναι δεύτερη αναπληρωματική.

Στα 100μ. Επιφάνεια Ανδρών, ο Αναστάσιος Μυλωνάκης ήταν 11ος με 37.96 και ο Γιώργος Καλτσουκαλάς ήταν 19ος με 42.05.

Στα 200μ. Διπλά Πέδιλα Γυναικών, η Παναγιώτα Βλαχαντώνη με χρόνο 1:52.07 ήταν ενδέκατη.

Στα 200μ. Διπλά Πέδιλα Ανδρών, ο Βασίλης Γιαννιτσάκης με 1:40.74 τερμάτισε στην 13η θέση.

Στη σκυταλοδρομία mixed 4Χ100 SB η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Βασίλη Γιαννιτσάκη, Παναγιώτα Βλαχαντώνη, Γιώργο Καλτσουκαλά και Μαρία Ηλιάκη προκρίθηκε στον τελικό με την έβδομη καλύτερη επίδοση, 2:50.87.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των προκριματικών της τέταρτης ημέρας, ΕΔΩ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ