ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / LEN EUROPEAN JUNIORS CHAMPIONSHIPS

«Περιμένουμε ωραία πράγματα από την ελληνική ομάδα...»

  28.09.2023 17:12       2630

Ανυπομονούν για το μεγάλο, για το δικό τους ραντεβού. Μια μεγάλη διοργάνωση φιλοξενείται στη πατρίδα τους, και η προσμονή με τη περηφάνια και την αγωνία περισσεύουν. Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με 16 αγόρια και κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων (14/15 ετών) – Εφήβων-Νεανίδων (16/17 ετών) και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (18/19 ετών), που διεξάγεται από αύριο (29/9) στη Κέρκυρα.

Για ένα τριήμερο στο «νησί των Φαιάκων» θα «χτυπήσει» η καρδιά του ευρωπαϊκού υγρού στίβου. Πρεμιέρα με τους μικρότερους, τα παιδιά 14-15 ετών που θα κολυμπήσουν από τις 10:00 αύριο Παρασκευή τα 5.000 μ. Οι 14χρονοι Κωνσταντής Χουρδάκης, Γιάννης Πετράκης, Ειρήνη Ψαρουδάκη, και οι 15άρηδες Αντώνης Σερτζετάκης, Αντωνία Ρακοπούλου και Ελισάβετ Ναστοπούλου.

Για τον Χουρδάκη «Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωσή μου με την Εθνική ομάδα και πρώτα από όλα θέλω να την απολαύσω. Στόχος μου είναι μια πολύ καλή θέση στη τελική κατάταξη». Και για τον Πετράκη είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και «θέλω να κάνω μια καλή κούρσα και να έχω το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα». Η Ψαρουδάκη χαίρεται «που θα συναντήσω αθλήτριες από διάφορες χώρες», ενώ η τετράδα των Κρητικών συμπληρώνεται με τον Σερτζετάκη που «είμαι έτοιμος για τον αγώνα και να κάνω το καλύτερο που μπορώ». Η Ρακοπούλου θα επιδιώξει «να κολυμπήσω με σωστή τεχνική και τακτική ώστε να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ενώ η Ναστοπούλου υπόσχεται πως «θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να εκπροσωπήσω τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στις 16:00 επίσης αύριο Παρασκευή 29/9 θα λάβουν εκκίνηση για τα 7,5 χλμ οι έφηβοι και οι νεάνιδες, ηλικίας 16-17 ετών. Ο Γιάννης Σκαρής προέρχεται από τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στους παράκτιους αγώνες και δηλώνει έτοιμος «να κολυμπήσω δίπλα στους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης». Ο Βασίλης Κακουλάκης θα αγωνισθεί για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θέλει να κάνει και πολύ καλή κούρσα και να «καταφέρω να τερματίσω όσο πιο ψηλά γίνεται». Ο Άγγελος Χριστοδούλου θέλει να «αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες». Η Ελένη Νανούλη θα κολυμπήσει για πρώτη φορά 7,5 χλμ και δεν κρύβει ότι «η συμμετοχή μου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ένα όνειρο που όπως κάθε κολυμβητής είχα και εγώ». Η Γεωργία Μακρή παίρνει μέρος για 3η φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση οπότε «βάζω ακόμη πιο ψηλά τους στόχους και τις φιλοδοξίες μου». Η Κατερίνα Χρόνη βλέπει τον αγώνα σαν πρόκληση, καθώς «θα κολυμπήσω πρώτη φορά 7,5 χλμ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Το Σάββατο 30/9 θα πάρουν σειρά οι μεγαλύτεροι: Νέοι Άνδρες και Νέες Γυναίκες, παιδιά 18-19 ετών. Ο Γιάννης Μαυρογένης αγωνίζεται πρώτη φορά με το εθνόσημο και «θα επιχειρήσω να δώσω το 110% του εαυτού μου». Ο Συμεών Τζιλβέογλου ελπίζει «η κούρσα να πάει όπως την έχω φανταστεί». Η Καλλιόπη Κανόνγκα έχοντας και την περυσινή εμπειρία «θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό για να πετύχω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα». Η Μαρίνα Πάκου πιστεύει πως «η εμπειρία που θα αποκομίσω θα με βοηθήσει να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο».

Τα παιδιά, θεωρούν ιδιαίτερη τιμή που δίπλα τους είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο «ασημένιος μας» Ολυμπιονίκης, πρότυπο για αυτά, που τους προπονεί, τους καθοδηγεί, τους διδάσκει…Στο τέλος της σημερινής προπόνησης ο Γιαννιώτης, τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της ΚΟΕ και υπεύθυνος του πρωταθλήματος (competition manager), συγκέντρωσε τα μέλη της εθνικής μας ομάδας και τους μίλησε με λόγια-καρδιάς. Η ιαχή «Ελλάς-Ελλάς» ολοκλήρωσε αυτή την συνάντηση...

Ο Πέτρος Πετρόπουλος είναι εκ των προπονητών της εθνικής μας ομάδας. Δηλώνει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είναι η μεγαλύτερη ελληνική αποστολή που έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχους αγώνες. Διαθέτουμε πολύ σπουδαίους αθλητές και περιμένουμε ωραία πράγματα από την ελληνική ομάδα. Τα παιδιά προπονήθηκαν πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα έχουμε και πάρα πολύ καλές παρουσίες. Γενικότερα η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη».

Οι Νίκος Γκέκας, Αγαπητός Μιναδάκης, Βάνα Μπακούση συμπληρώνουν την προπονητική τετράδα με φυσιοθεραπευτή τον Ηλία Θεοδωρίδη.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν δίπλα στο Φρούριο και από τη στιγμή που θα υπάρχει και κάλυψη live streaming, οι εικόνες θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

10:00 5χλμ παίδων

10:10 5 χλμ κορασίδων

16:00 7,5 χλμ εφήβων

16:10 7,5 χλμ νεανίδων

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

10:00 10χλμ Νέων Ανδρών

10:10 10χλμ Νέων Γυναικών

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

12:00 5χλμ (4Χ1250μ) Μικτή σκυταλοδρομία Κ19

14:00 5χλμ Μικτή σκυταλοδρομία Κ16

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος