ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Νίκος Κραουνάκης

«Περιμένουμε τις εξελίξεις»

  18.09.2014 15:07       1284

Μία γεμάτη χρονιά τελείωσε για την ελληνική κολύμβηση. Ανάμεικτα συναισθήματα ένιωσαν όσοι την υπηρετούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μοιρασμένη ανάμεσα στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο και τις μεγάλες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο από μετρημένους δυστυχώς αθλητές, η κολύμβηση προσέφερε δεδομένα μεγάλες συγκινήσεις αλλά και την ανησυχία για ένα μέλλον αβέβαιο.

Ο Νίκος Κραουνάκης, ομοσπονδιακός τεχνικός στο άθλημα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ θέλοντας να κάνει έναν απολογισμό για όσα συνέβησαν αυτή τη χρονιά στο χώρο της κολύμβησης: «Το άθλημα μας αυτή τη χρονιά πήγε καλά. Είχαμε μετάλλια σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο και αξιομνημόνευτες επιδόσεις. Επιπλέον, στα διεθνή μίτινγκ στα οποία συμμετέχουμε είχαμε αρκετά καλή παρουσία βάσει των δεδομένων συνθηκών. Στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου καταφέραμε να μπούμε σε κάποιους ημιτελικούς και τελικούς και όλα τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο. Βεβαίως, είχαμε και έχουμε τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και ακόμη περισσότερες διακρίσεις. Από κει και πέρα όμως, η κατάσταση είναι γνωστή. Αρχίζουμε μια χρονιά αβέβαιη, δε γνωρίζουμε σε τι συνθήκες θα ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για μια πολύ σημαντική χρονιά, προολυμπιακή, όπως είναι η φετινή. Για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα πλάνο προετοιμασίας και το οποίο να μπορεί να τηρηθεί, πρέπει να ξέρουμε ποιες εγκαταστάσεις θα έχουμε, ποια κολυμβητήρια για να προετοιμαστούμε. Αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και περιμένουμε να γίνει σύντομα».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Δεν είναι ότι ζητάμε μεγαλύτερες επιχορηγήσεις ή περισσότερα χρήματα. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε σωστά. Ο κ. Ανδριανός που μας επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της σχολής προπονητών κατανόησε τα προβλήματα και έκανε συγκεκριμένες αναφορές για το Ζάππειο και το ΟΑΚΑ που είναι τα δύο κολυμβητήρια τα οποία θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη χρονιά. Περιμένουμε τις εξελίξεις».

Η αγωνιστική περίοδος για το χώρο ήδη ξεκινά και ο Νίκος Κραουνάκης κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να αρχίσει και επίσημα η χρονιά. Κοιτάμε τις προεθνικές ομάδες και θέλουμε να βάλουμε ένα πρόγραμμα. Αναμένουμε και τις αποφάσεις της ΚΟΕ για να είναι ξεκάθαρη η δομή και το πρόγραμμα πάνω στα οποία θα κινηθούμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ