ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιάννης Καλαϊτζογλίδης

Περιμένουμε υψηλές επιδόσεις

  10.05.2012 16:44       1070

Το ΟΠΕΝ τεχνικής κολύμβησης πλησιάζει και το ενδιαφέρον του αθλήματος στρέφεται στον κορυφαίο εγχώριο αγώνα της χρονιάς. Για την διοργάνωση μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γιάννης Καλαϊτζογλίδης και αναφέρθηκε στη συμμετοχή των αθλητών και στο τι περιμένει να δει σε αυτούς τους αγώνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Βορείου Ελλάδος:

Για τη συμμετοχή: «Πρόκειται να συμμετέχουν 160 αθλητές από 25 σωματεία. Είναι η αναμενόμενη συμμετοχή, όπως κάθε χρόνο. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ο αριθμός των αθλητών δεν μειώθηκε παρά την κρίση και τα προβλήματα που βιώνει το άθλημα μας. Επίσης φέτος για 1η φορά θα διεξαχθούν και αγωνίσματα B.Fin., για συμμετοχή στην εθνική ομάδα».

Για το τι αναμένει να δει: «Είναι ο κορυφαίος αγώνας όσον αφορά στο δικό μας άθλημα. Οι κολυμβητές προετοιμάζονται όλη τη χρονιά για αυτόν και θα βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Μάλιστα, μετά από αυτόν τον αγώνα θα βγει η εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο νέων/ νεανίδων και το Ευρωπαϊκό ανδρών/ γυναικών. Οπότε περιμένουμε υψηλές επιδόσεις, όρια και ενδεχομένως κάποια ρεκόρ.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι αθλητές αρχίζουν και κορυφώνουν την απόδοσή τους. Εμείς έχουμε θέσει σαν όρια τον 6ο χρόνο του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο οποίος είναι πολύ υψηλός. Επομένως, εάν υπάρξουν κολυμβητές που τον πλησιάσουν θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αν αναλογιστούμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στην προετοιμασία τους, λόγω της έλλειψης υποδομών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος