ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιώργος Παπουτσής

Περνάει από το μυαλό μου το χρυσό

  22.03.2012 17:29       1262

Ο κολυμβητής της τεχνικής, Γιώργος Παπουτσής, πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Νοτίας Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, αφού κατάφερε να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (13.13.10) σημειώνοντας εξαιρετικό χρόνο (13.02.71) στα 1500μ επιφανείας.

Με αφορμή αυτήν την εμφάνιση, ο Έλληνας κολυμβητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους μελλοντικούς του στόχους, το όριο που προαναφέρθηκε, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις προπονήσεις του, που παρ’όλα αυτά καταφέρνει να ξεπεράσει με την συμπαράσταση των δικών του ανθρώπων.

Όσον αφορά το όριο σχολίασε «Είχα από πριν το όριο στο μυαλό μου και τελικά τα κατάφερα. Δεν θα μπορούσα να μην είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου.Ήταν κάτι που το επιθυμούσα.  Από την άλλη μεριά, πάντα στοχεύω για το κάτι παραπάνω.» ενώ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο είπε χαρακτηριστικά «Είναι οι στιγμές που φαντάζεσαι το μέλλον και θέλεις να κάνεις κάτι καινούργιο και τελικά το κάνεις. Ήθελα πάρα πολύ  εξ’ αρχής να νιώσω μια νέα εμπειρία, και χαίρομαι που θα μου δοθεί η ευκαιρία να πετύχω κάτι τέτοιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Για τους μελλοντικούς στόχους είπε «Αφού κατάφερα και πέρασα στο Παγκόσμιο, έχω θέσει ως στόχο μου μια καλή εμφάνιση. Επιθυμώ να φτάσω στην τελική τριάδα. Από ‘κει και έπειτα, σκέφτομαι και την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο. Είναι κάτι που περνάει σίγουρα από το μυαλό μου. Επίσης, θα ήθελα να φτάσω στο Πανευρωπαϊκό, και να προσπαθήσω να φέρω μία διάκριση και εκεί για την χώρα».

Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα της προπόνησής του, αλλά και στα άτομα που τον βοηθούν να τα ξεπεράσει «Είναι σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος. Εγώ χρειάζομαι να μεταβαίνω στο ΟΑΚΑ για την προπόνησή μου, αφού το κολυμβητήριο του Αγ. Κοσμά δεν λειτουργεί.»  και συνέχισε  «Στην προσπάθεια που καταβάλω, με βοηθούν οι δύο προπονητές μου ο κύριος Ξιάρχος και ο κύριος Σαλταμανίκας, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω. Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου, όπως τον αδερφό και τους γονείς μου, που με στηρίζουν τόσο ψυχολογικά, όσο και παρέχοντάς μου βοήθεια  σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις μου και ό,τι άλλο χρειάζομαι. Γενικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους που μου συμπαραστέκονται».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος