ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

“Πέταξε” πρώτα για Ντουμπάϊ και την Παρασκευή (2/2) θα βρεθεί στη Ντόχα η Εθνική Ανδρών

  30.01.2024 16:46       1421

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών ταξίδεψε την Τρίτη (30/1) το μεσημέρι για το Ντουμπάι, τελευταίο σταθμό πριν από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (5-17/2).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πραγματοποιήσει στο Ντουμπάϊ κοινή προετοιμασία με την Ιταλία και την Κροατία, ενώ στην Ντόχα θα μεταβεί την Παρασκευή 2/2.

Στην αποστολή περιλαμβάνονται οι εξής 15 αθλητές: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νίκος Παπανικολάου, Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Γιάννης Αλαφραγκής, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Στάθης Καλογερόπουλος.

Θα τους συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο προπονητής φυσικής κατάστασης Μανώλης Βασιλειάδης, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Τζανής και ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ως αρχηγός αποστολής.

Η Εθνική Ανδρών μετέχει στον Β' Όμιλο του Παγκοσμίου. Η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου (ημέρα Δευτέρα) με αντίπαλο την Κίνα. Ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί ώρα Ελλάδας. Δύο ημέρες αργότερα (Τετάρτη 7/2), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναμετρηθεί με τη Βραζιλία, στις 9.30 το πρωϊ (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση με το ματς κόντρα στη Γαλλία (Παρασκευή 9/2) στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Οι άλλοι 3 Όμιλοι:

Α’: Αυστραλία, Νότια Αφρική, Κροατία, Ισπανία

Γ’: Σερβία, Μαυροβούνιο, Ιαπωνία, ΗΠΑ

Δ’: Καζακστάν, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του πόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα ΕΔΩ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μετέχει για 18η φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση, με 8 να είναι οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί που την καθοδήγησαν (τις περισσότερες ο Θόδωρος Βλάχος με 5).

Συνολικά 95 αθλητές έχουν δώσει το παρών, με τους Γιώργο Αφρουδάκη, Ντίνο Γενηδουνιά και Γιάννη Φουντούλη να έχουν τις περισσότερες (6) συμμετοχές.

Πρώτος της σκόρερ ο Γιάννης Φουντούλης με 76 γκολ (1.023 συνολικά η Εθνική).

Τα παιχνίδια της συνολικά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι 119 (58 Νίκες, 7 Ισοπαλίες, 54 Ήττες).

Τέσσερα (4) τα Μετάλλιά μας:

  • Χάλκινο, 2005 (Μόντρεαλ)
  • Χάλκινο, 2015 (Καζάν)
  • Χάλκινο, 2022 (Βουδαπέστη)
  • Ασημένιο, 2023 (Φουκουόκα)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής