ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

«Πέταξε» στο παγκόσμιο βάθρο η «Σειρήνα» - Ιστορικό μετάλλιο για την Ελλάδα η Πλατανιώτη (pics)

  18.06.2022 17:59       2652

Έγραψε ιστορία και σήκωσε ψηλά, στο παγκόσμιο στερέωμα, την ελληνική Καλλιτεχνική Κολύμβηση η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην έκτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πέτυχε την κορυφαία επιτυχία στην καριέρα της και κατέκτησε ένα ιστορικό μετάλλιο για τη χώρα μας και τον ελληνικό αθλητισμό.

Εκπληκτική και στον Τελικό του Τεχνικού Σόλο η Ευαγγελία Πλατανιώτη, το απόγευμα του Σαββάτου (18/6), εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της με θέμα χορογραφίας "Σειρήνα" και μουσική το κομμάτι "Her and the sea". Βαθμολογήθηκε με το τεράστιο σύνολο 89,5110 βαθμών και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα, στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην πισίνα «Szechy» της Βουδαπέστης. Που είναι το πρώτο μετάλλιο το οποίο κατακτά η Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στην ιστορία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 92,8662 β. και το ασημένιο η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 91,9555 β. Η Ευαγγελία άφησε πίσω της εκπροσώπους από παγκόσμιες και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ιταλία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, το Μεξικό, η Γαλλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Την απονομή των μεταλλίων έκανε το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Συγχαρητήρια έδωσε αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Αντιπρόεδρος της LEN και μέλος του μπιρό της FINA Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Λίγο αργότερα πανηγύρισαν και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί στην ελληνική αποστολή, με την αρχηγό Δέσποινα Καράμπελα, τις προπονήτριες Βαρβάρα Λιθαδιώτη και Χριστίνα Θαλασσινίδου και τις άλλες αθλήτριες και το υποστηριχτικό τιμ.

Δείτε, πάνω, photos.

Αύριο Κυριακή (19/6) στις 11 το πρωί αγωνίζεται στον προκριματικό του Τεχνικού Ομαδικού η Εθνική μας ομάδα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής