ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / FINA DIVING WORLD CUP / Πρεμιέρα Μ. Σάββατο στα 10 μ. Συγχρονισμένων Μόλβαλης - Τσιρίκος

Πέτρος Φυρίγος: «Ανοίγουμε μια νέα σελίδα - Αναζητούμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις και πρόκριση» (pics)

  30.04.2021 18:54       1291

Ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (1/5), 6.30 ώρα Ελλάδας, ξεκινούν τις προσπάθειές τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο (FINA Diving World Cup), στο Τόκιο, οι καταδύτες μας που διεκδικούν παράλληλα, στον συγκεκριμένο αγώνα, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την αρχή κάνουν οι Νίκος Μόλβαλης - Θάνος Τσιρίκος στο αγώνισμα των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μ. Σταθερά. Να σημειώσουμε ότι στην αποστολή είναι και ο Θεόφιλος Αυθίνος που θα αγωνιστεί στα 3 μ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος τονίζει στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Βασική μας επιδίωξη είναι να ανταπεξέλθουμε αξιοπρεπώς μετά τον δύσκολο κυκεώνα που περάσαμε και να ανεβεί ψυχολογία των αθλητών, ώστε να ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα και να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν περάσαμε και λίγα στην περίοδο της προετοιμασίας. Θα κάνουμε, όμως, την προσπάθειά μας για να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στο αγαπημένο αυτό άθλημα που έχει φέρει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Θέλω να πω, πάντως, ότι μπορεί να μας λείπουν αγώνες, αλλά η προετοιμασία μας, στο τελευταίο της στάδιο στο ΟΑΚΑ, έγινε υπό άψογες συνθήκες. Γι αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τον γενικό συντονιστή διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή για τη στήριξή του. Επίσης, ευχαριστώ τη διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το γεγονός ότι μας παρέχει δικό μας φυσικοθεραπευτή, για πρώτη φορά, καθώς είναι απαραίτητος. Ήταν κι αυτό μια ψυχολογική ένεση για τα παιδιά.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τώρα, ξεκινάμε το Μ. Σάββατο με τα 10 μ. συγχρονισμένων. Συμμετέχουν, τελικά, σε αυτό το αγώνισμα 17 ζευγάρια (κληρωθήκαμε να αγωνιζόμαστε ως 6οι στη σειρά) και στόχος είναι να περάσουμε στον τελικό (σ.σ.: είναι προγραμματισμένος για την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι), δηλαδή να είμαστε στους πρώτους 12. Από εκεί θα πάρουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς τρία ζευγάρια. Έχουν, ήδη, εξασφαλίσει πρόκριση τέσσερα ζευγάρια χωρών από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουαντσού συν τη διοργανώτρια χώρα. Θα δούμε, λοιπόν, σε ποια θέση πρέπει να είμαστε στον τελικό για να επιτευχθεί πρόκριση, διότι θα μετέχουν και χώρες που έχουν προκριθεί. Η υπόθεση πρόκριση, εδώ, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ δύσκολη. Θα είμαι ευχαριστημένος με μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Από βδομάδα, όμως έχουμε τη συμμετοχή στο ατομικό αγώνισμα 10μ. Σταθερό τους Μόλβαλη και Τσιρίκο και εκεί πάμε -θέλω να πιστεύω- για πρόκριση. Μετέχουν 52 αθλητές στον προκριματικό. Όποιος μπει ημιτελικό, δηλαδή στην πρώτη 18άδα εξασφαλίζει σίγουρα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Επειδή μετέχουν και αυτοί που έχουν πάρει πρόκριση από τη Γκουαντσού και επειδή στους Ολυμπιακούς θα πάνε 28, ακόμα κι αν δεν μπουν 18άδα οι αθλητές, μπορούν με μια κατάταξη μέχρι την 23 ή 24 θέση να προκριθούν».

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΟΓΩ COVID-19

Ο Πέτρος Φυρίγος μας μιλάει και για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζουν οι Ιάπωνες στη διοργάνωση: «Δεν έχω ξαναδεί τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Όπου πηγαίνουμε, ακόμα και μέσα στο ξενοδοχείο, συνοδευόμαστε από άνθρωπο της ασφάλειας. Πάμε κι ερχόμαστε από και προς το κολυμβητήριο με αυστηρό ωράριο, πειθαρχία και προσοχή. Κάνουμε μία ώρα προθέρμανση και μία ώρα προπόνηση στο νερό. Η πισίνα είναι υπερσύγχρονη και η συμπεριφορά των διοργανωτών απέναντί μας είναι ευγενέστατη. Όμως, η εφαρμογή του πρωτοκόλλου είναι αυστηρότατη. Καθημερινά κάνουμε τσετ covid. Αν βγει αρνητικό ξεκινούμε τις μετακινήσει μας και τις δραστηριότητές μας. Αν είναι θετικό μας κλειδώνουν μέσα. Τρώμε στα δωμάτια. Κι εκεί είναι το μόνο πρόβλημα. Τα γεύματα, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό είναι πολύ μικρά, σαν μερίδες αεροπλάνου. Κι επειδή στο δωμάτιο δεν μπορείς να πεις τίποτα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής