ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Πέτρος Φυρίγος: “Επιτέλους ξεκινήσαμε και μάλιστα στον χώρο που μας αρμόζει” (photos)

  25.05.2020 20:40       7726

Μπήκαν και πάλι στο νερό της πισίνας και επανέκαμψαν δριμύτεροι σε ρυθμούς κανονικής προπόνησης, μετά την καραντίνα των δύο (και πλέον) μηνών, οι τρεις διεθνείς καταδύτες μας Νίκος Μόλβαλης, Θάνος Τσιρίκος και Θεόφιλος Αυθίνος, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Πέτρου Φυρίγου.

Τα μέλη του κλιμακίου της Εθνικής ομάδας εκτελούν πλέον κανονικά από τη Δευτέρα (25/5) τις βουτιές τους στο κλειστό καταδυτήριο του ΟΑΚΑ. Mε την επανεκκίνησή τους να γίνεται με καθυστέρηση δέκα ημερών, καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα στη συγκεκριμένη δεξαμενή που τελικά επιδιορθώθηκε. Οι καταδύτες μας έχουν στη διάθεσή τους πλέον έναν ιδανικό χώρο προπόνησης, που αρμόζει στο άθλημα με το ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο (πλην της συγκεκριμένης πισίνας), όπως τονίζει ο Πέτρος Φυρίγος στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση, επανερχόμαστε στο στοιχείο μας μετά από καιρό και ξεκινάμε με όρεξη για δουλειά, αγάπη για το άθλημα και πάθος για διακρίσεις. Υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή του καταδυτηρίου που διορθώθηκε και αντί για τις 15 του μηνός επανεκκινήσαμε στις 25/5.

Εκτός από εμάς τους ίδιους και την Ομοσπονδία, που πιέσαμε για να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να πω ότι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βοήθησε τα μέγιστα ο νέος συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής με τον οποίο έχουμε άψογη συνεργασία.

Είναι μια δύσκολη διαδικασία το να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας μετά την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού. Όμως αυτή η ιστορία, μετά την περιπέτεια που ζήσαμε, είχε και μια καλή εξέλιξη. Καταφέραμε να μπουν και να κάνουν την προετοιμασία τους εδώ στο ΟΑΚΑ, οι Εθνικές ομάδες δύο ολυμπιακών αθλημάτων (καταδύσεις, συγχρονισμένη κολύμβηση), το ένα εκ των οποίων, δηλαδή η καταδύσεις, έχει κατακτήσει και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (Αθήνα 2004, Μπίμης – Συρανίδης). Είμαστε πλέον σε ένα ιδανικό χώρο προπόνησης, σε έναν χώρο που μας αρμόζει. Εμπεριέχει τα πάντα, γυμναστήριο, ακροβατικά, τραμπολίνο, ζώνες, δυνάμωμα και φυσικά τις βουτιές μας στο νερό 4,5 ώρες, πρωί και βράδυ (9.00-12.30 και 17.00-20.00).

Όταν κατακτήθηκε το χρυσό μετάλλιο του 2004 είχαμε κάνει την προετοιμασία σε αυτό το κολυμβητήριο. Παράλληλα, όμως, είχαμε και τους ξενώνες, όπου ήταν εσώκλειστη η ομάδα και συγκεντρωμένη μόνο στον συγκεκριμένο στόχο. Για να γίνει άριστα η δουλειά θα πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις με διαμονή, διατροφή, υποστήριξη, γιατρούς, διατροφολόγους, φυσικοθεραπευτές. Έτσι λειτουργούν οι μεγάλες δυνάμεις του αθλητισμού κι έτσι έρχονται τα μετάλλια. Αυτό είναι το ιδανικό.

Έγινε, πάντως, μια καλή αρχή σε αυτή την προετοιμασία και έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τους αγώνες πρόκρισης, δηλαδή, δηλαδή το Παγκόσμιο Κύπελλο, που μετατέθηκε για τις 23-28 Φεβρουαρίου. Ευελπιστώ, λοιπόν, ότι όλα θα πάνε κι ότι δεν θα μας ξαναχτυπήσει η πανδημία (γιατί πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί) και θα πετύχουμε τελικά το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Βήμα - βήμα, μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάβα, μήνα με το μήνα.

Πάθος υπάρχει, όρεξη για δουλειά έχουμε, στόχους έχουμε. Από κει και πέρα θέλουμε βοήθεια και στήριξη ώστε να υπάρχει αυτός ο χώρος που πληροί τις προϋποθέσεις και να γίνει μόνιμη έδρα μας”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής