ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2020

«Πετυχημένο το μεγάλο εγχείρημα της ΚΟΕ στο κολύμπι»

  28.07.2020 13:16       2129

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είδε από κοντά τους αγώνες της τέταρτης ημέρας του ενοποιημένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Αναπτυξιακών Κατηγοριών (Έφηβοι / Νεάνιδες, Παίδες / Κορασίδες, Παμπαίδες/ Παγκορασίδες Α', Β').

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τους παράγοντες της Ομοσπονδίας και τους προπονητές και να διαπιστώσει την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε την σημαντικότητα της επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων και την διεξαγωγή των μεγάλων διοργανώσεων: «Η ΚΟΕ πήρε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, για το άθλημα της κολύμβησης, αλλά και για τους αθλητές της, να διοργανώσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο, όπως διαπιστώσαμε κι εμείς με την επίσκεψη μας, τηρεί όλα τα πρωτόκολλα. Αποτελεί μεγάλη επιτυχία η περιφερειοποίηση του πρωταθλήματος και η διεξαγωγή του με ασφαλή τρόπο. Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, την κα Αντωνάκου, η οποία μας έχει μεταλαμπαδεύσει την ευαισθησία της για το υγρό στοιχείο, επισκεφθήκαμε σήμερα τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και είδαμε την αρτιότητα με την οποία διεξάγονται οι αγώνες. Η περιφέρεια, πέρα από φυσική παρουσία, κάνει ουσιαστική προσπάθεια στήριξης των αθλητικών χώρων και ιδιαίτερα των κολυμβητηρίων. Ήδη έχουμε μπει σε μία διαδικασία μελέτης στο κολυμβητήριο του Ζαππείου για να μπορέσουμε να το αναβιώσουμε και να ξεκινήσουμε την λειτουργία του. Η προσπάθειά μας σχετίζεται με την ζωή και ζωή χωρίς άθληση δεν υπάρχει, έτσι θα θέλαμε να είναι η περίοδος επανεκκίνησης της χώρας μας στον αθλητισμό. Με ευγενή άμμιλα, άθληση και ζωή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφέρθηκε στο μεγάλο εγχείρημα της ομοσπονδίας για την επανεκκίνηση όλων των αθλημάτων της και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, σχεδιάσαμε την επανεκκίνηση των αθλημάτων μας. Μέχρι σήμερα είμαι ευτυχής, διότι το πρώτο στοίχημα με την υδατοσφαίριση, έχει κερδηθεί. Μας μένουν δύο ηλικιακά πρωταθλήματα τα οποία στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθούν. Το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν το κολύμπι. Και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αναπτυξιακών κατηγοριών που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ και στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ολοκληρωθεί στις υπόλοιπες πέντε περιφέρειες. Είναι πολύ μεγάλο εγχείρημα η διαχείριση περίπου 2500 αθλητών, στους οποίους προσθέτουμε τους προπονητές, τους παράγοντες και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο άθλημα. Ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός λόγω του κορωνοϊού και αυτό μας έκανε επιφυλακτικούς στην αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού. Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά, έχουν τηρηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αύριο, με την ολοκλήρωση των αγώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα έχει κερδηθεί ακόμη ένα στοίχημα. Αυτό ήταν το μέλημα μας. Η επανεκκίνηση σωματείων, αθλητών, προπονητών και όλου του χώρου της πισίνας, ώστε να ξαναβρούν ζωή τα κολυμβητήρια και οι άνθρωποι του υγρού στίβου. Πιστεύω πως με το πρωτάθλημα ΟΠΕΝ την ερχόμενη εβδομάδα, θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το άθλημα της κολύμβησης, ενώ θα εκκρεμούν για τον Σεπτέμβριο οι καταδύσεις και η καλλιτεχνική κολύμβηση.  Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα. Αυτή την στιγμή κάποιοι, παροτρυνόμενοι από πολιτικά κέντρα, έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με τις εκλογές στην ΚΟΕ. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τις εκλογές της ΚΟΕ. Ασχολούμαστε με το να ξαναβρεί ζωή η ΚΟΕ και τα αθλήματά της. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα και τρίτα. Θα έρθει η ώρα που θα ασχοληθούμε με τις εκλογές και δυστυχώς για αυτούς θα είναι πολύ λυπηρή αυτή η μέρα. Θα πρέπει να σταματήσουν να μας ταλανίζουν και να μας αφήσουν ήσυχους να βγάλουμε εις πέρας αυτή την τεράστια προσπάθεια, η οποία ανήκει σε όλους όσους ασχολούνται με την ΚΟΕ και τον χώρο στην Ελλάδα».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου, με την σειρά της επεσήμανε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία αλλά και την διοίκηση του ΟΑΚΑ, για την άψογη διοργάνωση. Η συμμετοχή σε όλες τις Περιφέρειες ξεπέρασε τους 2500 αθλητές. Η Περιφέρεια στηρίζει τον αθλητισμό και συνδράμει με όλη της την δύναμη τις Ομοσπονδίες, για να πραγματοποιούνται τα πρωταθλήματα, αλλά και στην βελτίωση των εγκαταστάσεων. Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στον αθλητισμό όλων των ηλικιών και όχι μόνο στον πρωταθλητισμό. Στόχος μας είναι ο αθλητισμός να μπει στην ζωή όλων. Εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια των αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώνονται αύριο».

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και η αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, μέλος της Επιτροπής Αθλητών της FINA και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας LEN,  κα Βουλα Κοζομπόλη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΚΟΕ για την άριστη διεξαγωγή όλων των Πρωταθλημάτων και την τήρηση των πρωτοκόλλων, όταν στις περισσότερες χώρες Παγκοσμίως δεν έχει ξεκινήσει καμία αθλητική δραστηριότητα και διεξαγωγή αγώνων εξαιτίας της πανδημίας».

Ο Γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Χαλιωρής, τόνισε: «Καλωσορίσαμε περίπου 1200 αθλητές, στην μετά-covid εποχή, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα σε ένα πιο περιποιημένο και καθαρό ΟΑΚΑ, πάντα με την συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υφυπουργού, της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας. Ήταν πολύ ενθαρρυντική η επιστροφή των αθλητών μετά την πανδημία, σε ένα τόσο οργανωμένο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως ο συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής τέτοιων διοργανώσεων θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης υποστήριξε: «Το βασικό μας θέμα με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας, ήταν να αποφύγουμε την συγκέντρωση πλήθους αθλητών και τις πολλές μετακινήσεις. Έτσι διαιρέσαμε την χώρα σε 7 περιφέρειες και πραγματοποιήσαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καταφέραμε την ομαλή διεξαγωγή σε όλες τις περιφέρειες, χωρίς να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Με μεγάλη επιτυχία συγχρονιστήκαμε επίσης και στην συγκέντρωση των αποτελεσμάτων. Ήταν ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, με μεγάλο ρίσκο, το οποίο δεν διστάσαμε να πάρουμε και όπως αποδείχτηκε ήταν επιτυχημένο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.