ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 20ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ

Πίκρα και δάκρυα για τον χαμένο προημιτελικό -Δηλώσεις

  24.07.2023 14:00       4922

Πίκρα και δάκρυα από τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών για τον χαμένο προημιτελικό από την Αυστραλία.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου δεν έκρυψε ότι «Ήταν ένα παιχνίδι στα μέτρα μας. Το πρεσάρισμά τους μας καθήλωσε επιθετικά και δεν βρίσκαμε λύσεις. Ίσως ήταν κάποιες κακές επιλογές μας, κάναμε σουτ χωρίς προϋποθέσεις, της τελευταίας στιγμής. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε, αλλά η Αυστραλία είναι πολύ δυνατή ομάδα. Ξεκινήσαμε μουδιασμένες σήμερα. Αν είχαμε μπει λίγο πιο ενεργητικά, αν είχαμε προηγηθεί, τα πράγματα πιθανότατα θα ήταν πιο εύκολα για μας. Υπήρχε πίεση και στο τέλος λογικό ήταν να βγει αυτό» είπε αρχικά η Διαμαντοπούλου στην κάμερα της ΕΡΤ και συμπλήρωσε:

«Στόχος ήταν η τετράδα και να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αρμόζει. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό. Αλλά δεν σημαίνει πως τελείωσαν όλα και δεν θα έχουμε ευκαιρίες για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά προσωπικά μου μένει μία πικρία γιατί θεωρώ πως το παιχνίδι ήταν δικό μας και χάθηκε χωρίς να υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων» πρόσθεσε.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, είπε: «Είχαμε δυστοκία στην επίθεση, δεν είχαμε υπομονή όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Βιαζόμασταν και μας στοίχισε. Δεχθήκαμε κάποια γκολ στην αρχή που δεν έπρεπε να δεχθούμε από εύκολες φάσεις. Να είμαστε ψύχραιμες, δυστυχώς θα παίξουμε πάλι για θέσεις 5-8, θέλαμε πολύ και έχουμε προσπαθήσει πολύ να μπούμε στην τετράδα. Είμασταν σε καλή κατάσταση γενικότερα αλλά σε αυτό το παιχνίδι δεν πήγαμε καλά. Οι αποβολές ήταν λίγες υπέρ μας παρά το σχεδόν αντιαθλητικό παιχνίδι της Αυστραλίας. Όταν αντιδράσαμε, βιαζόμασταν, δεν κάναμε την έξτρα πάσα όπως με την Ιταλία. Στο τέλος δεν μας ήθελε και η μπάλα, δεν βγήκε το γκολ τη κρίσιμη στιγμή, παλεύαμε να ισοφαρίσουμε, δεν τα καταφέραμε. Μας αποσυντόνισε λίγο η πρόκριση της Ιταλίας επί των ΗΠΑ γιατί πλέον ξέραμε πως αν κερδίζαμε, θα προκρινόμασταν από σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δεν έγινε και τώρα πρέπει να μείνει εκτός τελικού η Αυστραλία γιατί θα είναι ως μη γενόμενη η νίκη της Ιταλίας επί των ΗΠΑ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στους Ολυμπιακούς. Εμάς όμως πρέπει να μας νοιάζει να βελτιωθούμε γιατί δεν είναι πως δεν παίξαμε καλά, πως δεν είμαι ευχαριστημένη με την μέχρι τώρα παρουσία μας, αν είχαμε λίγη υπομονή θα μπορούσαμε να μπούμε στην τετράδα. Η διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών θέλει εμπειρία, αν δεν παίξεις, δεν νικήσεις, δεν διεκδικήσεις, δεν χάσεις, δεν μαθαίνεις. Όταν πλησιάζουμε στο όνειρο και δεν έχουμε υπομονή, δεν τα καταφέρνουμε. Θα δουλέψουμε να είμαστε καλύτερες στη συνέχεια».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος