ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΟΥΝΤΑ

Πικρός ο αποκλεισμός, ψηλά το κεφάλι…

  26.03.2016 20:16       1135

Αποστολή: Φώντας Χήτας

Το σοκ στην ελληνική αποστολή για τον τρόπο που ήλθε ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει παρέλθει, μετά από αρκετές ώρες από τη λήξη του αγώνα με τη Ρωσία που κρίθηκε στα πέναλτι (12-13).

Ο αθλητισμός ασφαλώς αυτά έχει. Χαρές και πίκρες, νίκες και ήττες. Φτάνεις στην πηγή και σου κόβουν το νερό. Όπως και έγινε στον αγώνα της Εθνικής μας. Τσεκάραμε τα εισιτήρια για το Ρίο ντε Τζανέιρο και δώσαμε τις κάρτες επιβίβασης στις Ρωσίδες, 4’’ ακριβώς πριν την αναχώρηση …

Συνολικά η ομάδα μας είχε την εικόνα που έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ανέτρεψε δύο φορές τη ροή του αγώνα, από 1-3 σε 5-3 και από 6-7 και 9-7, πέρασε μπροστά στα 19’’ από τη λήξη και μετά έγιναν τα απίστευτα …

Σίγουρα πάντως ατομικά λάθη έγιναν και καθόρισαν την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Η Ελλάδα δεν πάει λοιπόν σε Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη διοργάνωση συνεχόμενη μετά το Λονδίνο και πάει η Ρωσία που δεν έχει χάσει ραντεβού ως τώρα. Αυτό δεν αλλάζει.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν εκείνη που, μετά το Βελιγράδι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δέχτηκε πολλά βέλη, όλοι την είχαν όχι απλώς αουτσάιντερ στο Προολυμπιακό αλλά για σάκο του μποξ στο χιαστί παιχνίδι και κατάφερε μέσα σε δύο μήνες να αντιστρέψει την εικόνα της.

Ήλθε στη Χάουντα με αυτοπεποίθηση, θέληση και αποφασιστικότητα. Τα παιχνίδια της στον Όμιλο και οι νίκες επί της Ισπανίας (14-11) και του Καναδά (11-4) της έδωσαν και την απαιτούμενη ψυχολογία, όλοι εδώ πόνταραν στην ομάδα μας με βάση την εικόνα που παρουσίασε και τελικά όλα γκρεμίστηκαν σε τέσσερα δεύτερα …

Πικρός μεν ο αποκλεισμός, πλην όμως τα κεφάλια μένουν όρθια όπως αξίζει …

Όταν δε σε θέλει

 Η αποστολή επέστρεψε στο ξενοδοχείο της στο Βούρντεν μετά το παιχνίδι, αφού κανείς δεν είχε όρεξη να μείνει να παρακολουθήσει το παιχνίδι που ακολουθούσε (Ισπανία – Ολλανδία).

Στο πούλμαν, μάτια δακρυσμένα, πρόσωπα νωθρά, βλέμματα απλανή … Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το εισιτήριο.

Μετά το φαγητό, τα κορίτσια αμίλητα, έφυγαν για τα δωμάτια τους και ο Σάκης Κεχαγιάς με την συνεργάτιδα του Αγγελική Γερόλυμου έκαναν μια πρώτη αποτίμηση.

«Το παιχνίδι πήγε έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει, στο μεγαλύτερο μέρος του. Πάντα η πίεση σε τέτοια ματς είναι τεράστια. Έτσι έγινε και σήμερα. Το ξέραμε αυτό. Καταφέραμε όμως δύο φορές να γυρίσουμε το παιχνίδι στο μέρος μας και 4 δεύτερα πριν το τέλος να έχουμε την πρόκριση στα χέρια μας. Όταν όμως δέχεσαι γκολ εκεί …

Στα πέναλτι είναι μια άλλη διαδικασία. Με τη Φιλιώ (Μανωλιουδάκη) και την Ελευθερία (Πλευρίτου) έξω, οι επιλογές μας ήταν συγκεκριμένες. Εκεί δεν είχαμε την τύχη. Το ήθελαν πολύ τα κορίτσια, το θέλαμε όλοι.  Άμα όμως δε σε θέλει, δε σε θέλει …

Είναι άδικο όμως για μια ομάδα που δεν ήταν ούτε αουτσάιντερ μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έφτασε να πιει νερό στην πηγή και το στερήθηκε την τελευταία στιγμή. Αυτός όμως είναι ο αθλητισμός», δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς.

Τα υπόλοιπα εισιτήρια

Το πρώτο ολυμπιακό εισιτήριο πήγε στις ΗΠΑ που έκανε ότι ήθελε την άμοιρη Γαλλία του Φίλιππου Σακέλλη (19-0), στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας.

Η ανατροπή έγινε στο παιχνίδι που ακολούθησε το δικό μας, όπου η Ισπανία νίκησε 10-7 και έκλεισε το σπίτι της οικοδέσποινας Ολλανδίας που προετοιμαζόταν ειδικά γι αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες σχεδόν 2 χρόνια…

Ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η Ιταλία μετά κόπων, βασάνων και … Αλεξαντρέσκου – Φλορεστάνο (οι διαιτητές), νίκησε 8-7 τον Καναδά που πήγε να κάνει το απίστευτο με βάση την ως τώρα εικόνα του τουρνουά.

Έτσι τώρα, αύριο (27/3) στους αγώνες της «παρηγοριάς» για τις θέσεις 5-8 έχουμε: 13.00 Γαλλία – Ολλανδία, 14.45 ΕΛΛΑΔΑ – Καναδάς και στους δύο Ημιτελικούς: 17.00 ΗΠΑ – Ισπανία, 18.45 Ρωσία – Ιταλία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ