ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Πήραν και πάλι…μπροστά οι μηχανές της Εθνικής ομάδας γυναικών

  25.01.2024 20:44       1519

«Πάμε γερά κορίτσια…».

Οι φωνές της Αλεξίας Καμμένου αντηχούν στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, λίγες μόλις μέρες μετά το διπλό θρίαμβο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν (χάλκινο μετάλλιο και το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες) επέστρεψε και πάλι…στη δουλειά. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Προηγήθηκαν κάποια 24ωρα ξεκούρασης και αμέσως μετά…τα κεφάλια μέσα. Η πρόκληση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Ντόχα, είναι μεγάλη. Και οι φιλοδοξίες αυτής της ομάδας είναι πάντα μεγάλες. Πολύ μεγάλες. Όπως και οι δυνατότητές της.

Καθημερινά, διπλές οι προπονήσεις, με το προπονητικό επιτελείο να είναι επί ποδός: Τάσος Πυρπυρής, Φώντας Λεμπέσης, Νίκος Δεληγιάννης, πανταχού παρόντες. Η Εύη Μωραϊτίδου, έφορος της γυναικείας υδατοσφαίρισης, προσπαθεί και τα καταφέρνει, να κάνει τη ζωή όλων πολύ πιο εύκολη. Γυμναστήριο, μετρήσεις, πισίνα, αμέτρητα μέτρα μέσα σε αυτή. Τα κορίτσια δεν βαρυγκομούν, συνηθισμένες άλλωστε είναι. Ποιες είναι σε αυτή τη φάση; Αλεξάνδρα Ασημάκη (ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ), Ευαγγελία Καρύτσα, Ελευθερία Φουντωτού (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη (ΕΘΝΙΚΟΣ), Αθηνά - Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική, Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

Η Εθνική το τριήμερο 29-31 Ιανουαρίου θα κάνει κοινές προπονήσεις με την ομάδα των ΗΠΑ, και θα παίξουν και φιλικά παιχνίδια. Η γαλανόλευκη θα «πετάξει» για τη Ντόχα το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου. Στις 4/2 στις 10:00 ώρα Ελλάδας θα παίξει με τη Γαλλία στο πρώτο ματς του ομίλου. Επόμενο στις 6/2 με την Ισπανία και στις 8/2 με την Κίνα. Και μετά…έχει ο Θεός.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος