ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πήρε το ντέρμπι ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ξανανέβηκε 2ος, 8-6 τον Απόλλωνα Σμύρνης

  02.02.2019 19:37       801

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 8-6 του Απόλλωνα Σμύρνης, στο κολυμβητήριο του Λαιμού και ανέβηκε πάλι στην 2η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στην 3η τον αντίπαλό του.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι (πάθος, ένταση, νεύρα, αποβολές, διακοπές). 

Ο Καλογερόπουλος σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 7-5 υπέρ του ΝΟΒ, στην τελευταία περίοδο, όμως ο Ραμίρεζ απάντησε άμεσα για το 7-6. Καθοριστικό ήταν το γκολ του Μπάσιτς στο 4.05 πριν από τη λήξη της τελευταίας περιόδου (από τα 5 μ). Το γκολ προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των οπαδών του Απόλλωνα στις εξέδρες, για επιθετικό και σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: «Φίλαθλοι με διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας κινήθηκαν απειλητικά προς τον διαιτητή. Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 12 λεπτά, αφού οι διαιτητές απαίτησαν την παρουσία της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο κολυμβητήριο». Νωρίτερα, όμως είχαν ενημερωθεί από τον αλυτάρχη (πάντα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα), ότι «οι τρεις-τέσσερις αστυνομικοί που υπήρχαν πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν ήταν πλέον εκεί. Έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα ότι ο αγώνας θα διακοπεί οριστικά. Τελικά, με τη μετακίνηση των οπαδών του Απόλλωνα, το παιχνίδι ξανάρχισε» και ολοκληρώθηκε με το τελικό 8-6.

Το φύλλο αγώνα αναφέρει επίσης ότι: «Στο 5.45 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για συνεχείς διαμαρτυρίες, ο προπονητής του Απόλλωνα Γιάννης Κατρουτζανάκης και αφού πρώτα είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα».

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-6

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 3-2, 2-2, 2-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 2, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης, Τσαταλιός, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 4, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Σταμέλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ, Παπαλουκάς – Θεοδόσης, Παπαδόπουλος Γ. 2, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Μαυρωτάς Αρ.

Δισιτητές: Κουρέτας, Μοίραλης

Αλυτάρχης: Αντώνης Ταγματάρχης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής