ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ΒΡΟΤΣΛΑΒ

«Πιστέψαμε και οι τέσσερις στο Παγκόσμιο Ρεκόρ»

  07.07.2017 23:35       3704

Η Εθνική ομάδα 4χ100μ. Επιφάνειας, αποτελούμενη από τους Ανάργυρο Βασιλόπουλο, Ουίλιαμ Μπάλντουιν, Ιωάννης Πιπίνια και Λουκά Καρετζόπουλο, κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (2:19.08) στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης του Βρότσλαβ, κάνοντας 2:18.48, μένοντας όμως στη δεύτερη θέση πίσω από την εκπληκτική ομάδα της Ρωσίας που τερμάτισε σε 2:17.37 παίρνοντας αυτή το παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό φυσικά δεν πτόησε σε καμία περίπτωση τους Έλληνες πρωταθλητές που ήταν υπερευχαριστημένοι με την απόδοσή τους.

Ανάργυρος Βασιλόπουλος: «Πιστέψαμε και οι 4 στο παγκόσμιο ρεκόρ, το θέλαμε, το κάναμε! Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου που στήριξε την επιλογή να κολυμπάω σε αυτό το επίπεδο, ειδικά τη γυναίκα και τις κόρες μου! Δε θα βρισκόμουν εδώ χωρίς την καθοδήγηση του προπονητή μου, Γιώργου Γεωργιάδη και τη συμπαράσταση της ομάδας και των συναθλητών μου! Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΟΕ για την επιλογή μου στην Εθνική ομάδα. Εύχομαι να δώσαμε χαρά σε πολλούς Έλληνες»!

Ουίλιαμ Μπάλντουιν: «Ήταν μακράν η πιο δυνατή και η πιο ευχάριστη σκυτάλη που έχω ζήσει 10 χρόνια σε αυτό το άθλημα. Είναι σπάνιο να έχεις μια σκυτάλη που αποτελείτε απο 4 στα 4 δυνατούς αθλητές στο αγώνισμα. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει αυτή η γεμάτη ατυχίες διοργάνωση».

Ιωάννης Πιπίνιας: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από αυτή μας τη νίκη! Ήταν δύσκολος αγώνας, αλλά πιστέψαμε ο ένας στον άλλο και στους εαυτούς μας και τα καταφέραμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιώργο Αδάμ , την ομάδα του Άτλαντα και τον φυσικοθεραπευτή μου Γιώργο Πεντέρη για την εξαιρετική συνεργασία μας.  Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΟΕ για τη στήριξη που μας παρέχει. Βέβαια τίποτα δεν θα ηταν εφικτό χωρίς τη συνεχή συμπαράσταση της οικογένειάς μου , στους οποίους αξίζει το μεγαλύτερο ευχαριστώ, αφού πιστεύουν στην προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια».

Λουκάς Καρετζόπουλος: «Ειμαι πολύ χαρούμενος. Πιστεύω πως δεν μπορούσε να κλείσει καλύτερα η διοργάνωση. Με άλλο ένα ατομικό ασημένιο μετάλλιο για εμένα σε μια πολύ δύσκολη κούρσα όπως το 50άρι άπνοια και προφανώς για την απίστευτη σκυταλοδρομία μας όπου όλοι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και κατάφεραμε να βγούμε 2οι με χρόνο καλύτερο του παγκόσμιου ρεκορ. Θελω να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν τόσα χρόνια. Την οικογένειά μου, τον προπονητή μου, Πέτρο Χαϊδάρη, την ομάδα μου, τον ΝΟ Αμφιθέας, και την Ομοσπονδία που είναι δίπλα μου σε ότι χρειαστώ. Τώρα θέτω στόχο για την επόμενη διοργάνωση, τα World Games, όπου εκεί κλείνει η φετινή χρονιά».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ