ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Νίκος Γέμελος

«Πιστεύουμε στους αθλητές μας»

  30.06.2014 12:43       968

Φώτο (Αρχείου): Ο Νίκος Γέμελος με Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλλυ Αραούζου και Αντώνη Φωκαϊδη

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και Η Κέλλυ Αραούζου συμμετείχαν σε αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανοιχτής Θάλασσας στα 10χλμ, ο οποίος έγινε στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας. Οι δύο αθλητές εγκατέλειψαν τους αγώνες, ο Σπύρος λόγω ενοχλήσεων στον ώμο, 2χλμ πριν από τον τερματισμό, ενώ η Κέλλυ νωρίτερα λόγω του πολύ κρύου νερού.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνοδός των δύο πρωταθλητών μας στην Πορτογαλική πόλη Νίκος Γέμελος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη διοργάνωση που δεν πήγε όσο καλά ήθελαν οι αθλητές μας: «Δοκιμάσαμε για πρώτη φορά μια τακτική ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Σπύρος λόγω ενοχλήσεων, οι οποίοι τον ταλαιπωρούν αρκετό καιρό θέλησε να προστατέψει τον εαυτό του. Η Κέλλυ από την άλλη πλευρά, εγκατέλειψε καθώς το νερό ήταν πολύ κρύο και έιναι βασικό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε αυτό το κομμάτι, καθώς στην Ελλάδα, το νερό είναι ζεστό και αυτό δυσχεραίνει τη θέση των αθλητών, που δε μπορούν να προσαρμοστούν σε συνθήκες που επικρατούν σε άλλα μέρη. Απο κει και πέρα, εμείς κοιτάμε να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Επόμενος αγώνας στο οποίο προγραμματίζουμε να συμμετέχουμε είναι το Σεπτέμβρη στην Ασία, στο πλαίσιο της σειράς των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Ο Νίκος Γέμελος σχολίασε και το Εθνικό πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας, το οποίο ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά και διεξήχθη το διήμερο 28-29 Ιουνίου: « Ήταν μια εξαιρετική οργανωτικά διοργάνωση, η οποία άφησε ικανοποιημένους αθλητές και φορείς. Οι επιδόσεις και η συμμετοχή δείχνουν ότι το άθλημα της Ανοιχτής Θάλασσα αναπτύσσεται διαρκώς στην Ελλάδα και έχει ιδιαίτερη δυναμική. Πρέπει να το βοηθήσει και η πολιτεία οικονομικά, για να μη βρεθούμε σύντομα πίσω από τις εξελίξεις και χαθούν ταλέντα που τα έχουμε και τα χρειαζόμαστε σε αυτό το χώρο».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής καθόρισε τους στόχους για το καλοκαίρι τονίζοντας ότι είναι «γεμάτο» και ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι αθλητές μας: « Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις αυτό το διάστημα, το Ευρωπαϊκό Νέων κολύμβησης στην Ουτρέχτη, το Ευρωπαϊκό Ανοιχτής Θάλασσας στο Βερολίνο καθώς και κλασσικής κολύμβησης στην ίδια πόλη, αλλά και οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων στην Κίνα. Θα αναμετρηθούμε με τις δυνάμεις μας σε μεγάλες διοργανώσεις και πιστεύουμε στο μέλλον της κολύμβησης και στους αθλητές μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος