ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΛΟΝΔΙΝΟ

Πλατανιώτη: «Αξίζαμε το μετάλλιο – Τεράστια βήματα προόδου με τα μέσα που διαθέτουμε»

  16.05.2016 18:31       2027

Επέστρεψε από το Λονδίνο με την υπόλοιπη αποστολή της Συγχρονισμένης κολύμβησης έχοντας μια σχετικά γλυκόπικρη γεύση, καθώς απώλεσε για πολύ λίγο (περίπου μισό βαθμό) το χάλκινο μετάλλιο στο Σόλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Όμως δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από την προσπάθεια και την εμφάνισή της, καθώς αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από όλους στο Λονδίνο. Τονίζει στις δηλώσεις της στην Ιστοσελίδα μας πως άξιζε το μετάλλιο, εξαίρει την εμφάνιση της νεανικής ελληνικής ομάδας και στο Ομαδικό και μιλάει για τεράστια βήματα προόδου, παρά τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας, καθώς αρκείται στα μέσα που διαθέτει. Κι ετοιμάζεται, φυσικά (μαζί με τις Παπάζογλου, Κουτίδη), για το μεγάλο φετινό στόχο, το Ντουέτο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Πλατανιώτη:

«Ήταν πολύ καλός ο αγώνας μας στο Λονδίνο, και όσον αφορά σ’ εμένα, σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό. Βγάλαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πετύχαμε με το παραπάνω τους στόχους μας. Εμφανίστηκε μια αρκετά νέα, ανανεωμένη ελληνική ομάδα και για τις περισσότερες κοπέλες ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό που περάσαμε τη Γαλλία, μετά από κάποια χρόνια που ήταν μπροστά μας.

Για την εμφάνισή μου στο Σόλο είμαι πολύ ευχαριστημένη. Και  χάρηκα κάθε  λεπτό, κάθε στιγμή του αγώνα. Έχω λάβει τα καλύτερα σχόλια απ’ όλους. Αξίζαμε το μετάλλιο. Έπρεπε να το είχαμε πάρει. Παρόλα αυτά πήγαμε θαυμάσια, περάσαμε την Ισπανία που είναι τεράστια δύναμη. Και είμαστε κοντά στο να περάσουμε και την Ιταλία (μισό βαθμό μόνο διαφορά). Αν ήταν αλλιώς το άθλημα -διότι είναι υποκειμενικό το θέμα βαθμολόγησης από τους κριτές- θα το παίρναμε το μετάλλιο, νομίζω. Αλλά δεν πειράζει, μένω στα ευμενή σχόλια όλων των ανθρώπων του αθλήματος, των προπονητριών μου και του κόσμου, ότι ήταν μια εμφάνιση εκπληκτική. Έχει σημασία και αυτό, κι όχι μόνο το μετάλλιο.

Κι όλα αυτά με έναν μήνα μόνο προετοιμασία. Και ξέρετε ότι στον Άγιο Κοσμά οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες για να γίνει κατάλληλη προετοιμασία. Μας έκανε πολύ καλό, όμως, το κοινό καμπ με την Ισπανία στην Αλεξανδρούπολη. Τι να κάνουμε, όμως; Αυτά τα μέσα διαθέτουμε, με αυτά πορευόμαστε κι έχουμε κάνει τεράστια βήματα προόδου. Μετράει πολύ ότι έχουμε όρεξη, αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και θέλουμε να πετύχουμε.

Τώρα είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για το μεγάλο φετινό στόχο. Γεμίζουμε μπαταρίες, με λίγες μέρες ξεκούραση, και μετά έχουμε δύο μήνες για την κορύφωση της σκληρής προετοιμασίας εν όψει της μάχης του Ντουέτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανέβηκε η ψυχολογία μετά την καλή εμφάνιση στο Λονδίνο, είμαστε αφοσιωμένες στο στόχο και νομίζω θα πάμε πολύ καλά και στο Ρίο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής