ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Πλατανιώτη για Κόμπο: "Ικανοποιημένες από την 4η θέση" - Για Σόλο: "Ήμουν καλύτερη από την Ισπανίδα"

  05.08.2018 23:32       919

Του απεσταλμένου του ΠΣΑΤ στη Γλασκώβη Γιάννη Λαμπίρη

«Πήγαμε αρκετά καλά και είμαστε ευχαριστημένες. Αν και είναι το λιγότερο δουλεμένο πρόγραμμα, πάντα μας πάει καλά. Κάποιες λεπτομέρειες μπορούσαμε να τις κάνουμε λίγο καλύτερα, αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένες»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν έκρυψε το γεγονός ότι η 4η θέση στην Ευρώπη (μεταξύ 10 χωρών που συμμετείχαν στον τελικό) στο Κόμπο είναι επιτυχία για την Εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες της προπονήτριας Ναταλίας Τσερνέσκα. Μαζί με τις Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα και Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους, βαθμολογήθηκαν με 88,0667 β. και κατετάγησαν 4η δύναμη στην Ευρώπη πίσω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουκρανία  (94,4667), την Ιταλία (92,6000) και την Ισπανία (91,4667).

«Δεν ήταν εφικτό το μετάλλιο, καθώς στη Συγχρονισμένη δεν έχει χρονόμετρο από κριτές και η Ισπανία είχε ξεφύγει. Εννοείται ότι δεν είναι λίγο η 4η θέση στην Ευρώπη, αλλά αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι βγήκε όπως έπρεπε η εκτέλεση του προγράμματός μας», τόνισε η έμπειρη πρωταθλήτρια που νωρίτερα είχε εξασφαλίσει (ως 5η) την πρόκρισή της και στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος στο Σόλο, αν και είχε κάποια παράπονα από τους κριτές.

«Ήμουν πολύ καλύτερη από την Ισπανίδα (σ.σ. 4η), αλλά εγώ είμαι Ελλάδα και η αντίπαλος Ισπανία και αυτά παίζουν ρόλο. Το βασικό είναι εγώ να είμαι καλά και να είμαι ο εαυτός μου κάνοντας αυτό που μπορώ στους αγώνες. Θέλω να πάω ακόμα καλύτερα στον τελικό. Δυστυχώς στο αγώνισμά μας το άσχημο είναι ότι εξαρτιόμαστε από τους κριτές και δεν παίρνει πάντα ο καλύτερος την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη θέση, αλλά όταν το δείχνεις και το ξαναδείχνεις ότι αξίζεις, κάποια στιγμή θα πάρεις αυτό που πρέπει. Ελπίζω να μην έχω σταματήσει, απλά, ως τότε!

Πάντως, γενικότερα η ομάδα μας έχει μέλλον καθώς έχει και αρκετά νέα κορίτσια και ο μεγάλος στόχος είναι γενικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο».