ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Πλατανιώτη: «Είναι γλυκόπικρη η γεύση» - Μαλκογεώργου «Στόχος μας ήταν το μετάλλιο»

  10.08.2024 23:31       972

«Δώσαμε και την ψυχή μας…» επισήμαναν με ένα στόμα η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου, που ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024" καταλαμβάνοντας την έκτη θέση με 532,3002 βαθμούς συνολικά.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσαν ευχαριστημένες από την προσπάθειά τους και ευχαρίστησαν η μια την άλλη για την συνεργασία, αλλά δεν ξέχασαν να δώσουν τα εύσημα στις προπονήτριές τους Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέσκα, τον φυσικοθεραπευτή τους Γιώργο Δεμέτη αλλά και τον γυμναστή τους Αλέξανδρο Προβολισιάνο που ήταν συνεχώς στο πλευρό τους.

«Η γεύση που έχουμε είναι γλυκόπικρη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την προσπάθειά μας, γιατί δώσαμε και την ψυχή μας και σίγουρα είχαμε πολύ άγχος και ευθύνη. Σήμερα ήμασταν πιο ήρεμες σε σχέση με χθες. Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ικανοποιημένες με την απόδοσή μας» επισήμανε η Ευαγγελία Πλατανιώτη για να προσθέσει:

«Είμαι πολύ υπερήφανη γιατί παρουσιάσαμε τις πιο δύσκολες χορογραφίες στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ήταν κάτω από το νερό, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένη που τα καταφέραμε αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Χθες, συγκινηθήκαμε με όσα συνέβησαν. Είχαμε κάτι περίεργες βαθμολογίες. Χάρηκα για την εμφάνισή μας γιατί πολλοί είχαν αμφιβολία αν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στο πρόγραμμα. Εμείς όμως γνωρίζαμε πολύ καλά τι μπορούμε να κάνουμε γιατί είχαμε δουλέψει πολύ καιρό. Ευχαριστώ την Σοφία για όλα όσα έχουμε περάσει αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ πολύ τις προπονήτριές μας, τον φυσιοθεραπευτή μας και τον γυμναστή μας, την Ομοσπονδία και γενικώς όσους βρισκόταν δίπλα μας» είπε.

Και για τη συνέχεια… «Τώρα θα κάνουμε ένα διάλειμμα. Απ΄ ότι έχει φανεί τα διαλείμματα μας βοηθούν πολύ». Όσο για τα συναισθήματά της… «Χθες ήμουν πολύ στεναχωρημένη γιατί είχα πίστη στο πρόγραμμά μας και όχι αδίκως. Είμαι στο άθλημα, ξέρω τι βλέπω, γνωρίζω τους άλλους αθλητές και τι κάνουμε εμείς. Είπαμε σήμερα πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλω να δώσω ότι έχω στο άθλημα, στο κοινό που θα έλθει να με δει, στους γονείς μου, στην οικογένειά μου στους Έλληνες που μας βλέπουν. Και αυτό κάναμε και είμαι πολύ υπερήφανη» υπογράμμισε.

Από την πλευρά της η Σοφία Μαλκογεώργου που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ευαγγελία για την συνεργασία. Τα τελευταία τρία χρόνια που είμαστε ντουέτο έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και συνεχίζουμε να παλεύουμε. Κάθε φορά που πέφταμε, θέλαμε να σηκωθούμε ακόμη πιο δυνατές. Εν τέλει φθάσαμε στο Παρίσι για να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρουσιάσαμε ένα από τα πιο δύσκολα προγράμματα. Είμαι πολύ υπερήφανη για την δουλειά μας. Ήταν πολύ δύσκολη η διαδρομή μέχρι εδώ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Απαιτείται σκληρή προπόνηση, επιμονή και θέληση. Όταν έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο τόσο έμπειρο να σε βοηθάει καθημερινά, η προετοιμασία γίνεται πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Πραγματικά δεν θα διάλεγα κανέναν άλλο άνθρωπο να μοιραστώ αυτό το ταξίδι» είπε και συμπλήρωσε:

«Είχαμε την πιο δύσκολη χορογραφία. Θέλαμε να την "εκτελέσουμε" όσο καλύτερα γινόταν και πιστεύαμε πως θα ερχόταν το αποτέλεσμα. Πήραμε το ρίσκο. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Ήταν απαιτητικές οι χορογραφίες μας. Για να τις βγάλουμε ολόκληρες πέρασε αρκετός καιρός και γινόταν καθημερινή δουλειά. Είμαι πολύ υπερήφανη που βρίσκομαι εδώ και κατάφερα να ολοκληρώσω την προσπάθειά μου. Στόχος μας ήταν ένα μετάλλιο, αλλά είμαι πολύ συγκινημένη γιατί ήταν η πρώτη μου Ολυμπιάδα και ήθελα πολύ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό» υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τέσσερα άτομα που ήταν πολύ κοντά μας όλο αυτό το διάστημα. Πρόκειται για τις δυο προπονήτριές μας, την Αναστασία Γκούτσεβα και τη Ναταλία Τσερνέσκα, με τις οποίες έχουμε περάσει πολλά μαζί. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον φυσικοθεραπευτή μας Γιώργο Δεμέτη, τον γυμναστή μας, Αλέξανδρο Προβολισιάνο που βρίσκονται στο πλευρό μας. Χωρίς αυτήν την ομάδα μπορεί να μην είχα καταφέρει να βρίσκομαι στο Παρίσι». υπογράμμισε. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ