ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ

Πλατανιώτη: «Όλα ξεκινούν από την αρχή»

  26.03.2020 11:30       1968

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη (στην επισυναπτόμενη φωτογραφία διακρίνεται στο έδαφος έχοντας δίπλα της την Εβελίνα Παπάζογλου) δούλευε σκληρά, σχεδόν εξαντλητικά, καθημερινά εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να βρεθεί για τρίτη διαδοχική φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, την Ολυμπιάδα. Κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση, λόγω της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο, λόγω της πανδημίας.

Το γεγονός αυτό θλίβει την ελληνίδα, η οποία όμως εκτιμά ότι κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο, η απόφαση για με την μετάθεση της Ολυμπιάδας ήταν επιβαλλόμενη.

«Με βάση τη λογική, αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση, με βάση το συναίσθημα και αυτό που εγώ νιώθω, η απογοήτευση είναι μεγάλη, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ήταν μονόδρομος με την εξέλιξη της κατάστασης. Πραγματικά αυτά τα 4 χρόνια για εμένα ήταν 4 δύσκολα χρόνια σκληρής δουλειάς. Μετρώντας πλέον αντίστροφα, όλο αυτό το βλέπω να απομακρύνεται.....Όπως έχω ξαναπεί όμως, σημαντικότερο από το οτιδήποτε άλλο είναι η υγεία όλων μας και αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά λοιπόν και από εδώ και τώρα ξεκινάνε ολα απ’ την αρχή...»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συστήνει υπομονή και ψυχραιμία στις συναθλήτριές της, σε όλους τους πρωταθλητές που έχουν βάλει ως στοίχημα την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα και τονίζει ότι σύντομα όλη η ελληνική κοινωνία θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε νέες προκλήσεις.

«Γι’ αυτή τη χρόνια ακόμη είναι ολα στον αέρα. Αρχικά πρέπει πρώτα να ξεφύγουμε από αυτό τον εχθρό φάντασμα που μπήκε στη ζωή το 2020 μΧ.....Αυτό που ζούμε μου φαίνεται απίστευτο. Μπορούμε όμως με σωστή αντιμετώπιση και υπευθυνότητα να το κερδίσουμε. Και οφείλουμε να δράσουμε έτσι για να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην καθημερινότητά μας γιατί όλο αυτό μας πάει πίσω. Και δεν είμαστε για να πηγαίνουμε πίσω, παρά μόνο μπροστά. Συστήνω λοιπόν σε όλους, υπομονή και ψυχραιμία, για να περάσει όλο αυτό, να κάνουμε ένα restart και να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ