ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΜΙΤΙΝΓΚ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ/ΖΡΕΝΙΑΝΙΝ

Πλήθος ελληνικών συμμετοχών σε απογευματινούς ημιτελικούς και τελικούς

  31.10.2014 12:55       686

Εξαιρετικές επιδόσεις και πλήθος ελληνικών συμμετοχών στους απογευματινούς ημιτελικούς και τελικούς εξασφάλισαν οι Έλληνες κολυμβητές στα πρωινά προκριματικά και της δεύτερης ημέρας του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης (25αρα πισίνα) που διεξάγεται στο Ζρένιανιν της Σερβίας.

Κωνσταντίνος Δρυγούτης και Κωνσταντίνος Φωτόπουλος προκρίθηκαν αμφότεροι στον απογευματινό ημιτελικό των 50μ ύπτιο. Ο Δρυγούτης έκανε ατομικό ρεκόρ κατεβαίνοντας τα 27 δευτερόλεπτα και με επίδοση 26.73 προκρίθηκε ως 11ος. Ως 16ος προκρίθηκε ο Φωτόπουλος με χρόνο 27.41.

Οι επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα συνεχίστηκαν με τη διπλή πρόκριση του Παναγιώτη Χιώτη και του Θανάση Κυνηγάκη στον τελικό των 400μ μικτή ατομική, με τους δύο κολυμβητές να σημειώνουν ατομικά ρεκόρ. Ο Χιώτης κολύμπησε σε 4:26.05 και προκρίθηκε ως 2ος ενώ ο Κυνηγάκης σημείωσε χρόνο 4:30.60 και κατέλαβε την 6η θέση στην κατάταξη. Το χορό των προκρίσεων έκλεισε η Κάτια Σαρακατσάνη, η οποία προκρίθηκε στον ημιτελικό των 100μ Μικτή Ατομική με την 3η καλύτερη επίδοση σημειώνοντας χρόνο 1:07.84.

Δύο ακόμη ελληνικές συμμετοχές σε απογευματινούς τελικούς θα συμπληρώσουν το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής ημέρας του διεθνούς μίτινγκ. Η Ηλεάνα Οικονόμου θα μετάσχει στον τελικό των 100μ ελεύθερο έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από εχθες, ενώ ο Θανάσης Κυνηγάκης θα λάβει μέρος στον τελικό των 100μ πεταλούδα.

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Βόικο Ρατσε και Γιάννης Ορφανίδης που συνοδεύουν την αποστολή εμφανίστηκαν ευχαριστημένοι από τις μέχρι τώρα επιδόσεις των ελλήνων κολυμβητών. Μιλώντας στην Ιστοσελίδα μας για τα πρώτα αποτελέσματα και τα δύο χθεσινά ασημένια μετάλλια σχολίασαν ότι για την περίοδο στην οποία βρισκόνται οι Έλληνες κολυμβητές και με δεδομένο ότι είναι αρχή της προετοιμασίας, τα παιδιά είναι σε άριστη κατάσταση και οι επιδόσεις τους εκπληκτικές.Οι δυο προπονητές δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την έως τώρα παρουσία της αποστολής ενώ τόνισαν ότι περιμένουν μετάλλια και σήμερα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ