ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΟΠΕΝ

«Ποιοτική δουλειά»

  11.05.2015 13:41       1208

Mε απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην ΟΠΕΝ κατηγορία της Τεχνικής κολύμβησης, που διοργανώθηκε στη Λάρισα, με την ΚΟΕ και το σωματείο Λαρισαϊκός- Τιτάνες να συνεργάζονται άψογα, ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες στους περίπου 200 αθλητές από 25 σωματεία που πήραν μέρος.

Είκοσι έξι όρια σημειώθηκαν συνολικά από τους αθλητές μας που θα βρεθούν στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων- Νεανίδων στο Βελιγράδι, αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών στο Γιαντάι της Κίνας. Παράλληλα είχαμε και δέκα πανελλήνια ρεκόρ, γεγονός που καταδεικνύει τη συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος.

Μόνο ευχαριστημένοι θα μπορούσαν να είναι οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές, Γιώργος Σαλταμανίκας και Γιάννης Καλαϊτζογλίδης που βρέθηκαν στη θεσσαλική πρωτεύουσα και παρακολούθησαν τις προσπάθειες των ταλαντούχων αθλητών. Μιλώντας στην ΚΟΕ, εξήραν το επίπεδο και την ικανοποιητική αγωνιστική ετοιμότητα των παιδιών, με τις καλές επιδόσεις να επιτυγχάνονται βάσει και της σκληρής προετοιμασίας του προηγούμενου διαστήματος.

«Το επίπεδο ήταν πολύ καλό από κάθε άποψη. Βλέπουμε κίνηση, δύναμη, ταλέντο και δίψα για εξέλιξη του αθλήματος μας από τα παιδιά. Αν έρθουν οι ίδιες επιτυχίες και οι ίδιες εξαιρετικές επιδόσεις στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, θα μιλάμε για μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, παρά τα γνωστά προβλήματα με τα οικονομικά και τις εγκαταστάσεις. Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι έγινε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην κατηγορία ΟΠΕΝ, έγιναν γρήγοροι και εντυπωσιακοί αγώνες και οι Εθνικές ομάδες μας θεωρούμε ότι θα παρουσιαστούν πολύ δυνατές στους διεθνείς αγώνες που έρχονται», σημείωσε ο Γιώργος Σαλταμανίκας.

Ο Γιάννης Καλαιτζόγλίδης, από την πλευρά του σχολίασε: «Είδαμε μία άριστη διοργάνωση, που υποδέχτηκε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αθλητών, που συμμετείχαν στην ΟΠΕΝ κατηγορίας, κερδίζοντας αρχικά εμπειρίες, αλλά και δείχνοντας τη δουλειά του προηγούμενου διαστήματος. Ουσιαστικά, το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό και φάνηκε η ποιοτική δουλειά που γίνεται καθημερινά, αρχικά από τους σωματειακούς προπονητές και κατ επέκταση από το επιτελείο της Εθνικής ομάδας. Τα όρια και τα ρεκόρ που σημειώθηκαν, δεν είναι τίποτε άλλο από το επιστέγασμα τους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το καλοκαίρι θα πανηγυρίσουμε σημαντικές διακρίσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ