ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιώργος Μορφέσης

«Πολλά τα θετικά συμπεράσματα»

  14.05.2012 14:39       976

Αποστολή εξετελέσθη για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Παρά τις αλλαγές στη σύνθεσή του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρόκριση για τα τελικά του World League. Για την παρουσία της «ανανεωμένης» εθνικής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που εξήγαγε από τη διοργάνωση και το μέλλον του γυναικείου πόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τα συμπεράσματα από τους αγώνες: «Είναι πολλά τα θετικά που κρατάμε από τους αγώνες. Μπορεί η ομάδα να ήταν ανανεωμένη κατά το ήμισυ, αλλά αυτές που σηκώσαν το βάρος συμμετείχαν και στις προηγούμενες ομάδες. Κρατήσαμε ένα βασικό κορμό. Στόχος μας σε αυτούς τους αγώνες ήταν να δούμε εάν τα καινούρια πρόσωπα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Το δείγμα κατ’ αρχήν ήταν θετικό, αλλά περιμένουμε να δούμε αν αυτά τα κορίτσια θα αποδώσουν το ίδιο ενάντια σε πιο δύσκολες αντιπάλους».

Για τη μετάβαση στη «νέα» εθνική: «Δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμη πότε θα γίνει. Θα το δούμε στο μέλλον. Είναι θέμα κυρίως όρεξης και ταλέντου των νέων αθλητριών. Το δεύτερο σίγουρα υπάρχει και είναι στο χέρι τους να καταφέρουν να ενταχθούν στην εθνική».

Για το μέλλον του γυναικείου πόλο: «Υπάρχουν ταλέντα, αλλά τα κορίτσια που βρίσκονται στην ηλικία των 17, 18 ετών δεν ξέρω αν έχουν την όρεξη να δουλέψουν, λόγω των εξετάσεων που έχουν. Είναι λογικό να βάζουν το πόλο σε δεύτερη μοίρα για να μπορέσουν να κοιτάξουν το μέλλον τους. Αυτό δυσκολέυει την επιλογή μας, καθώς δεν υπάρχει και μεγάλος αριθμός αθλητριών. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε όσες έχουν ταλέντο και όρεξη να διακριθούν, το οποίο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια».

Γραφείο Τύπου  ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος