ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΜΙΤΙΝΓΚ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ/ ΖΡΕΝΙΑΝΙΝ

Πολλές προκρίσεις Ελλήνων σε απογευματινούς ημιτελικούς και τελικούς

  30.10.2014 13:31       857

Mε εξαιρετικούς χρόνους και προκρίσεις σε απογευματινούς ημιτελικούς και τελικούς για τους Έλληνες κολυμβητές ολοκληρώθηκαν τα πρωινά προκριματικά αγωνίσματα, την πρώτη μέρα του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης (25αρα πισίνα) που διεξάγεται από σήμερα ως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο Ζρένιανιν της Σερβίας.

Η αρχή έγινε με την Κάτια Σαρακατσάνη, η οποία προκρίθηκε στον απογευματινό ημιτελικό των 50μ πρόσθιο με τον τρίτο καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας σε 32.56. Ως δεύτερος προκρίθηκε ο Παναγιώτης Χιώτης στον τελικό των 200μ μικτή ατομική, με χρόνο 2:04.78. Στα 200μ ύπτιο ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης προκρίθηκε στον τελικό με τον 4ο καλύτερο χρόνο, σημειώνοντας χρόνο 2:03.48, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος ήταν 13ος συνολικά με 2:11.11 και αποκλείστηκε. Ο Θανάσης Κυνηγάκης προκρίθηκε με τον 7ο καλύτερο χρόνο στον ημιτελικό των 100μ πεταλούδα με επίδοση 57.10, ενώ ήταν 12ος στα 400μ ελεύθερο τερματίζοντας σε χρόνο 4:05.13 και μένοντας εκτός τελικού. Στον τελικό των 100μ ελεύθερο θα πάρει μέρος η Ηλιάνα Οικονόμου, η οποία προκρίθηκε ως 1η με χρόνο 57:39.

Τα απογευματινά αγωνίσματα θα ξεκινήσουν στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Ο συνοδός προπονητής της αποστολής, Βόικο Ράτσε μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τα πρώτα αποτελέσματα των Ελλήνων κολυμβητών τόνισε: «Είναι ένα δυνατό μίτινγκ στο οποίο συμμετέχουμε. Ήρθαμε εδώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας και αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο καθώς στη διοργάνωση έχουν έρθει πολλοί και καλοί αθλητές. Είχαμε πολλές προκρίσεις στους απογευματινούς ημιτελικούς και τελικούς και αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά. Η οργάνωση είναι πολύ καλή εδώ και αγωνιζόμαστε σε 25αρα πισίνα. Είναι σημαντικό για εμάς που έχουμε έρθει εδώ, μετά την πρόσκληση και των Σέρβων, οι οποίοι καλύπτουν μεγάλο μέρος των εξόδων. Ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό στους απογευματινούς αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ