ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Βουλγαράκης

Πολύ δυνατό τεστ το ‘Σαμαρτζίδης Καπ’

  12.01.2012 15:41       1314

Τρεις ήττες ήταν ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών στο διεθνές τουρνουά ‘Σαμαρτζίδης Καπ’, που διεξήχθη στο ‘Ιωνικό’ κολυμβητήριο της Χίου, η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος όμως ήταν θετική, κοντράροντας στα ίσα κορυφαίες ομάδες της Παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, όπως είναι το Μαυροβούνιο και η Ισπανία.

Με τα παιχνίδια αυτά ολοκληρώθηκε η αγωνιστική προετοιμασία της Εθνικής μας ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν και πλέον οι διεθνείς στρέφουν το βλέμμα τους στα επίσημα ματς της ολλανδικής πόλης, για την οποία αναχωρούν το Σάββατο.

Ο διεθνής φουνταριστός της Βουλιαγμένης, Μάνθος Βουλγαράκης, αναφέρθηκε στα συμπεράσματά του από την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο τουρνουά του νησιού της μαστίχας, αλλά και στους στόχους της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το ‘Σαμαρτζίδης Καπ’ αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό τεστ για μας, πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αντιμετωπίσαμε τρεις κορυφαίες ομάδες και οι αγώνες αυτοί ήταν μια καλή πρόβα ενόψει του Αϊντχόφεν, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Μπορεί να γνωρίσαμε τρεις ήττες, στα φιλικά όμως δεν μετρούν τόσο πολύ τα αποτελέσματα, όσο να δούμε τις αδυναμίες και τα πλεονέκτημά μας.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά. Αν κερδίσουμε τα τρία πρώτα παιχνίδια, με αντιπάλους την Ολλανδία, τα Σκόπια και την Τουρκία, θα πετύχουμε το στόχος μας. Μετά θα ακολουθήσουν δύο δύσκολα παιχνίδια, κόντρα στη χρυσή Ολυμπιονίκη Ουγγαρία και την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Σε ότι αφορά τα τρία πρώτα παιχνίδια, δεν θα είναι εύκολα. Φαίνονται βατά, είμαστε το φαβορί, καλύτεροι ποιοτικά, αλλά θα υπάρχει άγχος, γιατί διακυβεύουν την πρόκριση στο προ-ολυμπιακό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ