ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Άλκηστις Αβραμίδου

«Πολύ δύσκολος ο Όμιλος μας»

  25.02.2013 17:30       671

Για την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, αλλά και την απόφαση της FINA να κατατάξει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Άλκηστις Αβραμίδου:

«Έχω μια δυσαρέσκεια από την κατάταξη μας στα γκρουπ δυναμικότητας. Πιστεύω δεν μας σέβονται όσο θα έπρεπε. Δεν περάσαμε στους Ολυμπιακούς, αλλά είμαστε Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και θεωρώ ότι έπρεπε να βρισκόμαστε πιο ψηλά. Όσον αφορά τον όμιλο μας, αποτελείται από ιδιαίτερα καλές ομάδες. Σίγουρα μετά από μια Ολυμπιάδα υπάρχουν αλλαγές και δεν ξέρουμε που θα στηρίξει τον τρόπο παιχνιδιού της κάθε μία από τις αντιπάλους μας. Ο πρώτος αγώνας είναι με τις ΗΠΑ, γεγονός που δεν μου άρεσε καθόλου. Καλό είναι πάντα να ξεκινάς με ένα πιο εύκολο παιχνίδι. Επίσης, από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας κληρωθήκαμε με την πιο ισχυρή ομάδα, τη Μ. Βρετανία. Κάθε αγώνας, λοιπόν, θα είναι πολύ δύσκολος στον όμιλο μας. Ούτε η 3η θέση είναι σίγουρη, όπως θα ήταν αν αντιμετωπίζαμε μια πιο αδύναμη χώρα. Από εκεί και πέρα, η φιλοσοφία μας είναι να πάμε βήμα-βήμα στο Παγκόσμιο και να μην οριοθετήσουμε έναν στόχο από τώρα. Όπως ακριβώς, δηλαδή, είχαμε κάνει και στη Σαγκάη όπου πήραμε το χρυσό. Είναι αλήθεια πως πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται με όλες τις ομάδες για να πάρουμε την πρόκριση. Αν μπορούμε να κρατήσουμε ένα θετικό, είναι ότι αν προκριθούμε θα έχουμε ένα πιο εύκολο χιαστί αγώνα», είπε αρχικά η διεθνής περιφερειακός ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην προετοιμασία και στα καινούργια πρόσωπα της Εθνικής:

«Θα μαζευτούμε όλες μετά το τέλος της Α1 και από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε πολλές ώρες προπόνησης για να δέσουμε μεταξύ μας, καθώς έχουμε πια οκτώ με δέκα καινούργια πρόσωπα. Η προηγούμενη επιτυχία στη Σαγκάη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγχώσει αυτά τα κορίτσια. Είμαι σίγουρη πως θα προσαρμοστούν γιατί είναι ιδιαίτερα ταλαντούχες και το χρυσό που κατέκτησαν στο Περθ μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. Ο ενθουσιασμός τους πρέπει να γίνει στοιχείο όλης της Εθνικής και η κινητήρια δύναμη μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος