ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Σπύρος Γιαννιώτης

«Πολύ καλή η προετοιμασία»

  19.03.2012 13:53       1334

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο Σπύρος Γιαννιώτης (ΦΩΤΟ). Ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε από τη Νότια Αφρική, στην οποία βρισκόταν για προετοιμασία ενόψει των επερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεών του.

Σε δηλώσεις του στην ΚΟΕ, ο κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε στην αφρικανική πόλη:

«Έκανα μία πολύ καλή προετοιμασία. Ήταν πολύ σωστή η επιλογή να πραγματοποιηθεί τώρα, αφού ο καιρός εδώ ήταν κακός, ενώ στη Νότια Αφρική ήταν ιδανικός. Επομένως, έκανα παραπάνω χιλιόμετρα και πιο «ποιοτικά» απ’ ότι θα έκανα στην Αθήνα. Ήταν καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε»

Η αγωνιστική δράση δεν σταματά για τον αθλητή του Ολυμπιακού καθώς ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ισραήλ: «Θέλω να καταφέρω το απόλυτο, όπως έκανα σε Βραζιλία και Αργεντινή. Στη διοργάνωση θα είναι και ο Λουρντς ο οποίος είναι φαβορί για τους Ολυμπιακούς. Επομένως είναι ένα κίνητρο για μένα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι».

Παράλληλα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εν Ελλάδι προετοιμασία του δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εδώ, πήγαμε στο εξωτερικό. Είναι δύσκολο να ψάχνεις για πισίνα. Πολλές έχουν κρύο νερό και λόγω του καιρού, αρκετές ανοιχτές πισίνες είναι ακατάλληλες. Εμείς προσπαθούμε ενόψει Ολυμπιάδας να καταφέρουμε να βγάλουμε την προετοιμασία και στην Αθήνα όσο το δυνατόν χωρίς προβλήματα για  να φθάσω το 100% των δυνατοτήτων μου».

Για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τόνισε: «Βέβαια υπάρχει το μετάλλιο στο μυαλό μου. Κάθε αθλητής που σέβεται τον εαυτό του το κυνηγάει. Θεωρητικά είμαι κοντά στο να το πετύχω έπειτα και τις επιτυχίες μου στο Παγκόσμιο κύπελλο. Κυνηγάω το όνειρό μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι το φαβορί, αλλά είμαι ένα από αυτά. Υπάρχουν κι άλλοι αθλητές όπως ο Τόμας Λουρντς που ανέφερα, ο οποίος είναι σε κορυφαίο επίπεδο και νομίζω θα είναι το φαβορί. Εγώ προσπαθώ να είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου, δηλαδή να κάνω όσο πιο πολλά χιλιόμετρα κι από κει και πέρα ό,τι προκύψει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος