ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

«Πολύ χαρούμενοι για τον Γκολομέεβ»

  27.07.2019 16:34       1168

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανκζού στη Νότια Κορέα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο με 21.45, με το χρυσό να παίρνει ο Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.04, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Μπρούνο Φράτους, σημειώνοντας τον ίδιο χρόνο με τον Έλληνα αθλητή.

Μετά την τεράστια διάκριση του Γκολομέεβ, ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι με αυτό το τεράστιο επίτευγμα του Κρίστιαν. Ήταν δικαίωση για τον αθλητή το ασημένιο μετάλλιο, συνεχίζοντας τις επιτυχίες, μετά τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης και έχει τις δυνατότητες να το επαναλάβει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ατυχία στα 100μ πεταλούδα τον πείσμωσε και είναι μεγάλη επιβράβευση να χάνει μόνο από τον Κάλεμπ Ντρέσελ, που είναι γνωστές οι ικανότητές του».

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για το ασημένιο μετάλλιο του Γκολομέεβ. Στάθηκε στο ύψος του πολύ καλά, δείχνοντας την αξία του και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα στο μέλλον».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.