ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Πολυνίκης σύλλογος ο ΑΝΟΜ - Σκαθάρια Μεταμόρφωσης, χρυσό η Έλενα Φραγκάκη

  27.09.2020 15:39       2738

 

Σπουδαία διοργάνωση, με πολλά σωματεία να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και αρκετές αθλήτριες να εντυπωσιάζουν, πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ το τελευταίο τριήμερο. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων ολοκληρώθηκε την Κυριακή (27/9) το απόγευμα και αποτέλεσε μια ακόμη πετυχημένη προσπάθεια της Ομοσπονδίας να ολοκληρώσει τον αγωνιστικό προγραμματισμό της εν μέσω πανδημίας.

Αίσθηση προκάλεσε η ανταγωνιστική παρουσία σωματείων από την περιφερεια που έδειξαν την σπουδαία ανάπτυξη που έχει το άθλημα στην ελληνική επικράτεια.

Οι κορυφαίες ομάδες στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ήταν ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης - Σκαθάρια (166 βαθμούς) , ο ΝΟΒΑ (162 βαθμούς)και ο ΝΟ Χανίων (124 βαθμούς).

Οι αγώνες έγιναν από την διοργανώτρια αρχή με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλει η Πολιτεία.

Τα αγωνίσματα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με δυο τελικούς.

Στον πρώτο τελικό του ελεύθερου σόλο τρία κορίτσια από την επαρχία, μέλη της Εθνικής ομάδας γυναικών που προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά, ξεχώρισαν. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Έλενα Φραγκάκη του ΝΟΒΑ, αργυρό η Κρυσταλένια Γιαλαμά του Ωρίωνα Ηρακλείου και χάλκινο η Βιολέτα Ζουζούνη του ΝΟ Χανίων.

Τα αποτελέσματα στο ελεύθερο σόλο:

1. Έλενα Φραγκάκη (ΝΟΒΑ) 84,4333
2. Κρυσταλένια Γιαλαμά (ΩΡΙΩΝΑΣ) 83,2333
3. Βιολέτα Ζουζούνη (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ) 81,8667
4. Πηνελόπη Καραμέσιου (ΑΝΟΜ-ΣΚΑΘΑΡΙΑ) 80,0333
5. Αντριάνα Μισίκεβιτς (ΑΝΟΜ-ΣΚΑΘΑΡΙΑ) 78,5333
6. Δέσποινα Παγώνη (ΝΟΒΑ) 75,6667
7. Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ) 75,0667
8. Μαρία Καραπαναγιώτου (ΗΡΑΚΛΗΣ) 74,7333
9. Ναταλία Λαγού (ΝΟΒ) 73,9333
10. Κωνσταντίνα Φιλέντα (Πανσερραϊκός) 72,8333
11. Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου (ΗΡΑΚΛΗΣ) 71,4667
12. Χριστίνα Γαλή (ΗΡΑΚΛΗΣ) 71,2667

Μετά το πέρας των αγώνων η νικήτρια Έλενα Φραγκάκη τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο και γενικά για την παρουσία μου σε αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστώ τις προπονήτριές μου στο Βόλο, καθώς επίσης και τις ομοσπονδιακές προπονήτριες, την Μαρία Θηβαίου και την Ναταλία Τσερνέσκα. Ο Βόλος έχει μια μεγάλη παράδοση στο άθλημα και οι επιτυχίες μου μπορούν να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλα κορίτσια να έρθουν στο άθλημα».

Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης - Σκαθάρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό και με αυτή την επιτυχία πήρε την πρώτη θέση στην βαθμολογία της διοργάνωσης, ως πολυνίκης σύλλογος, διατηρώντας την παράδοση που έχει στο άθλημα. Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος, από κοινού, οι ομάδες του ΝΟΒΑ και του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Τα αποτελέσματα του ελεύθερου ομαδικού ήταν:

1. ΑΝΟΜ - Σκαθάρια (ΕΛΕΝΗ ΒΑΓΙΑ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΖΩΤΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΕΛΕΝΗ-ΗΛΙΑΝΑ, ΚΑΡΑΜΕΣΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΚΑΡΙΩΡΗ ΔΑΝΑΗ, ΜΙΣΙΚΕΒΙΤΣ ΑΝΤΡΙΑΝΑ, ΜΟΛΩΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΠΕΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΥΛΩΝΑ ΕΥΡΥΔΙΚΗ-ΒΑΙΑ) 82,6000
2. ΝΟΒΑ 80,4000
-. ΝΟΒ 80,4000
4. ΝΟ Χανίων 77,3333
5. Ωρίωνας 75,3333
6. Αρίων 68,2667
7. ΑΝΟΓ 66,4333
8. Ροή 66,1667

Μετά το τέλος των αγώνων η προπονήτρια του πολυνίκη συλλόγου, του ΑΝΟΜ - Σκαθάρια, η Βασιλική Καφετζή υποστήριξε:

«Τα Σκαθάρια διατήρησαν και σε αυτή τη διοργάνωση τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο. Υπάρχει μια μεγάλη παράδοση στο σύλλογό μας. Ευχαριστώ τα κορίτσια για την προσπάθειά τους και την κυρία Μαρία Θηβαίου που οδηγεί αυτή την προσπάθεια στο σωματείο μας. Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον τα Σκαθάρια διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον». 

Στην γενική βαθμολογία της διοργάνωσης η κατάταξη ήταν:

1. ΑΝΟΜ - Σκαθάρια 166
2. ΝΟΒΑ 162
3. ΝΟ Χανίων 124
4. ΝΟΒ 109
5. Ωρίωνας Ηρακλείου 105
6. Πανσερραϊκός 78
7. Αρίων 46
8. Ηρακλής 34
9. ΑΝΟΓ 22
10. Ροή 10

Τους αγώνες παρακολούθησε εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας η κυρία Βασιλική Αρβανιτόπουλου - Γαρελίδη η οποία τόνισε:

«Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι η Ομοσπονδία ολοκλήρωσε μία ακόμη διοργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο. Ένιωσα εξαιρετικά όμορφα βλέποντας τις αθλήτριες να ανταποκρίνονται σε υψηλό επίπεδο εν καιρώ πανδημίας. Συγχαρητήρια στα σωματεία για τη δουλειά που κάνουν. Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ελληνική επικράτεια εκπροσωπήθηκε επάξια. Συγχαρητήρια σε όλους».

Σημαντική ήταν η παρουσία στην διοργάνωση του ΝΟΒΑ. Η ομάδα του Βόλου πήρε την δεύτερη θέση στην γενική βαθμολογία, ενώ κατέκτησε πολλά μετάλλια στους αγώνες. Η προπονήτρια της ομάδας, η κυρία Εβίτα Κωφίδη δήλωσε στην σελίδα της ΚΟΕ:

«Το αγαπάμε πολυ το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Βόλο. Όχι σήμερα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κάνουμε καθημερινά σκληρή δουλειά. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση είχαμε πολλές επιτυχίες, με αποκορύφωμα τα δύο χρυσά μετάλλια στο κόμπο και στο ελεύθερο σόλο με την Έλενα Φραγκάκη».

Την τρίτη θέση στην βαθμολογία των συλλόγων κατέκτησε ο ΝΟ Χανίων, με την προπονήτρια κυρία Ιλιάνα Γκεοργκίεβα να εκφράζεται ως εξής:

«Είμαι πολύ υπερήφανη για τις προσπάθειες των αθλητριών μου και της Βιολέτας Ζουζούνη η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο. Η ομάδα μου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διατηρήθηκε στις καλύτερες θέσεις και βελτιώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στα Χανιά τα τελευταία χρόνια και το επίπεδο της δουλειάς μας φαίνεται. Στην Αθήνα οι ομάδες έχουν περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερο ανταγωνισμό γι’ αυτό και βρίσκονται λίγο πιο μπροστά από εμάς. Κάνουμε όμως συγκινητική προσπάθεια και τα αποτελέσματα μαρτυρούν την αλήθεια».

Η Δανάη Καριώρη του ΑΝΟΜ, κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στην διοργάνωση, ένα στο τεχνικό ντουέτο με την Αντριάνα Μισίκεβιτς και ένα στο ελεύθερο ντουέτο με την Πηνελόπη Καραμέσιου. Η Δανάη υποστήριξε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τις προσωπικές μου επιδόσεις και τα μετάλλια, αλλά κυρίαρχα είμαι απόλυτα χαρούμενη για την πρώτη θέση της ομάδας μου σε αυτήν την διοργάνωση. Συνεχίσαμε την παράδοση που θέλει τα Σκαθάρια να πρωταγωνιστούν. Ευχαριστώ τις προπονήτριες μου και την κυρία Μαρία Θηβαίου για όσα μου έχουν προσφέρει. Όνειρό μου είναι η πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ