ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πολύτιμη ισοπαλία, 8-8 με Ουγγαρία η Εθνική Ανδρών

  11.01.2016 22:42       1321

ΦΩΤΟ: Ο Μυλωνάκης σε φάση από το σημερινό ματς (newsports.eu)

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών ήρθε ισόπαλη 8-8 με την Ουγγαρία πετυχαίνοντας την επαναφορά στο φινάλε, καθώς βρέθηκε να χάνει με 8-6 (είχε μάλιστα ευκαιρία να κάνει πλήρη ανατροπή στο τέλος).

Η νίκη, που επιθυμούσε διακαώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για το ξεκίνημά του, δεν ήρθε, αλλά κι η ισοπαλία αυτή μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, αν διαχειριστεί σωστά τα δυο επόμενα παιχνίδια της με Τουρκία και Ρωσία ώστε με δυο νίκες και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Ούγγρους να πετύχει τον πρώτο στόχο της.

Η ελληνική ομάδα ήταν εξαιρετική στην άμυνα στο ματς κόντρα στους Μαγυάρους και ο τερματοφύλακάς της Στέφανος Γαλανόπουλος (που έπαιξε βασικός σήμερα) βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα. Κατάφερε έτσι να περιορίσει στο ελάχιστο τους Ούγγρους που έπαιρναν απλόχερα τις αποβολές από τους δυο διαιτητές και έπαιξαν 14 φορές με παίκτη παραπάνω (6/14 στο λιγότερο είχε η Εθνική μας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αποβλήθηκαν οριστικά με τρεις ποινές τρεις αμυντικοί μας).

Το άγχος της πρεμιέρας, όμως, εμπόδισε τους παίκτες μας να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και να πάρει το πάνω χέρι στο σκορ που θα της έδινε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι Ούγγροι προηγήθηκαν 2-0 και 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο δεύτερο οκτάλεπτο και το πήρε με επιμέρους 3-2 και ισοφάρισε σε 5-5. Οι Ούγγροι ξαναπήραν προβάδισμα στο τρίτο οτάλεπτο και τις αρχές του τέταρτου έχοντας καλύτερους τους Ντένες Βάργκα και Χαράι (8-6). Οι Έλληνες, όμως, δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν με τον Βλαχόπουλο στο 4.39 και ισοφάρισαν με τον Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω 1.35 πριν από τη λήξη. Η Εθνική μας είχε την ευκαιρία στο φινάλε, μετά από δυο καλές άμυνες, να πάρει τη νίκη σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω, αλλά δεν τα κατάφερε.

Επόμενο ματς για την Εθνική Ελλάδας στον όμιλο είναι μεθαύριο Τετάρτη 13/1 στις 16.45 (ώρα Ελλάδας).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 8-8

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-1, 1-2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Νάγκι Φλέγκας
Γκορ Νάγκι Μυλωνάκης 2
Μπάτορι Δερβίσης 1
Έρντελι Γενηδουνιάς 2
Βάμος Φουντούλης Ι. 2
Χοσνιάνσκι 1 Ποντικέας
Ντέκερ Αφρουδάκης Χρ.
Μάνχερτζ Δελακάς
Βάργκα Ντάνιελ Ρ. 1 Μουρίκης
Βάργκα Ντένες 3 Κολόμβος
Κις Γούνας
Χαράι 3 Βλαχόπουλος 1
Μπισριτσάνι Γαλανόπουλος
Προπονητής: Τίμπορ Μπένεντεκ Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος

Διαιτητές: Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Σταμπάλια (Κροατία)

Αναλυτικά το ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ εδώ:

http://www.microplustiming.com/wpbelgrade2016/indexWPBelgrade_web.php (πατώντας πάνω στο αποτέλεσμα (result) HUN - GRE)

ΣΤΟ ΑΛΛΟ παιχνίδι του Δ' Ομίλου η Ρωσία νίκησε την Τουρκία με 17-8.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1 αγ.):

1. Ρωσία (17-8) 3

2. ΕΛΛΑΔΑ (8-8) 1

3. Ουγγαρία (8-8) 1

4. Τουρκία (8-17) 0

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής