ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Πως άλλαξε η πισίνα του Βόλου για το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης

  21.09.2012 10:56       1507

Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι για να διεξαχθεί το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την περασμένη Κυριακή (16/9), χρειάστηκε να γίνουν μια σειρά από επεμβάσεις στην λειτουργικότητα της πισίνας του Εθνικού Κολυμβητηρίου Βόλου.

Μετά από διαγωνισμό λοιπόν, η εταιρεία POOL SPORT A.E, επίσημος χορηγός της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ανέλαβε να υλοποιήσει αυτό το μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα έργο.

Να υπερυψωθεί δηλαδή η υφιστάμενη πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 50x25m, με ειδική μεταλλική κατασκευή, κατά ένα μέτρο, με περιμετρικό κανάλι υπερχείλισης. Η κατασκευή μελετήθηκε και κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει τις πιέσεις του επιπλέον όγκου νερού (1.250 τόνοι) και παράλληλα να είναι απόλυτα στεγανή.

Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε δεκαπέντε ημέρες και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, κάτι που αναγνώρισαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.(F.I.N.A, Κ.Ο.Ε, Δήμος Βόλου).

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία αποξήλωσης της μεταλλικής κατασκευής και η επαναφορά του κολυμβητηρίου στην προηγούμενη του κατάσταση.

Με αυτή τη μεταλλική κατασκευή, υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθούν πέντε προκατασκευασμένα κολυμβητήρια, διαστάσεων 10x5m, σε μόνιμη ή προσωρινή εγκατάσταση, σε σχολεία, γυμναστήρια ή όπου αλλού επιλεγεί από τους αρμόδιους φορείς.

Η διαδικασία προσωρινής τοποθέτησης και αποξήλωσης αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πάγια πολιτική πολλών Ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία αναλαμβάνουν παρόμοια αθλητικά γεγονότα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουν την διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων και την επόμενη μέρα τη προώθηση αυτών των εγκαταστάσεων σε χώρους και περιοχές που υπάρχει ανάγκη.

Στις ΦΩΤΟ η πισίνα μετά τις εργασίες υπερύψωσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

(Πηγή Pool Sport A.E)