ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Πρεμιέρα απέναντι στη Ζιμπάμπουε για την Εθνική ομάδα Beach Water Polo

  11.05.2023 22:44       985

Η Ζιμπάμπουε θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής Ομάδα Γυναικών BEACH WATER POLO στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που αρχίζει αύριο (12/5) στο Somabay – Marina της Αιγύπτου.

Η Εθνική μας το Σάββατο (13/5)  θα αγωνιστεί με τη Τσεχία (επίσης στις 13:00) και την Κυριακή (14/5) με την Νότια Αφρική (στις 15:00).

Στην αποστολή η Ομοσπονδιακή τεχνική Ευτυχία Καραγιάννη έχει επιλέξει τις πολίστριες: Ευφροσύνη Μπερίκου, Νεφέλη Χαλδαίου, Θεοφανία Γαλανοπούλου, Αλεξάνδρα Καλαϊτζή, Διονυσία Κουρέτα, Λυδία Μαυρωτά και Ευδοκία Τσιμάρα.

Μαζί τους και η φυσικοθεραπεύτρια Ειρήνη Κουρούμαλου, ενώ θα λάβει μέρος και ο διεθνής διαιτητής μας Γιώργος Κραβαρίτης.

Για την Ελλάδα είναι η παρθενική της συμμετοχή σε αντίστοιχη διοργάνωση και διεκδικεί τη πρόκρισή της στην Τελική φάση που θα γίνει στο Μπαλί, εκεί που έχει προκριθεί απευθείας η Εθνική Ομάδα των Ανδρών.

Κάθε αγώνας διεξάγεται σε αγωνιστικό χώρο 10Χ15 μέτρων και τα τέρματα είναι 1.80Χ 0,80 μ. Θα γίνονται 4 πεντάλεπτα, συμμετέχουν 4 παίκτριες στον αγώνα, δεν υπάρχουν κόρνερ και η οριστική αποβολή δίνεται στις 5 ποινές.

Ενημέρωση για τους κανονισμούς που ισχύουν, έκανε στην ομάδα η Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Βούλα Κοζομπόλη που βρίσκεται στο Somabay – Marina.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος