ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πρεμιέρα για έξι «δελφίνια» μας

  17.08.2014 19:29       973

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Το 32ο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου μπαίνει από τη Δευτέρα στη δεύτερη στροφή του, με την κλασική κολύμβηση να παίρνει τη σκυτάλη.

Ήδη, το ποδηλατοδρόμιο του «Βελοντρόμ» από σήμερα έχει πλημμυρίσει από κολυμβητές και κολυμβήτριες εν όψει της πρεμιέρας των αγωνισμάτων της κολύμβησης.

Ανάμεσά τους και τα μέλη της εθνικής ομάδας, με έξι από αυτά να πέφτουν στη μάχη πρόκρισης.

Την αρχή θα κάνει η Κριστέλ Βουρνά που θα αγωνιστεί στη 2η από τις τέσσερα συνολικά σειρές στα προκριματικά στα 50μ πεταλούδα γυναικών.

Σειρά θα πάρει ο Γιάννης Καρπουζλής, που θα αγωνιστεί στην 5η από τις έξι σειρές στα 100μ πρόσθιο ανδρών, ενώ τετραπλή ελληνική παρουσία θα υπάρχει στα 50μ πεταλούδα, με τον Κωνσταντίνο Μαρκόζη να κολυμπά στη 2η προκριματική σειρά, τους Χρήστο Κατραντζή και Ανδρέα Βαζαίο να είναι αντίπαλοι στην 4η σειρά και τον Κρίστιαν Γκολομέεβ να πέφτει στην 7η και τελευταία σειρά των προκριματικών.

Πρόκριση μέχρι δύο μάξιμουμ

Με αφορμή την παρουσία των τεσσάρων Ελλήνων στα 50μ πεταλούδα, να σημειώσουμε ότι την πρόκριση, με βάση τον κανονισμό, εξασφαλίζουν οι δύο καλύτεροι.

 Στα αγωνίσματα όλων των στιλ από τα 50μ, μέχρι τα 400μ υπάρχει ημιτελικός γύρος κι από τα 400μ και πάνω ο προκριματικός δίνει πρόκριση στον τελικό.

Οι ελληνικές συμμετοχές

(Ώρα Ελλάδας)

11:05 Κριστέλ Βουρνά 50μ πεταλούδα (26.93)

11:51 Γιάννης Καρπουζλής 100μ πρόσθιο (1:01.76)

12:16 Κωνσταντίνος Μαρκόζης 50μ πεταλούδα (25.06)

12:18 Χρήστος Κατραντζής 50μ πεταλούδα  (24.26)

12:18 Ανδρέας Βαζαίος 50μ πεταλούδα (24.51)

12:21 Κρίστιαν Γκολομέεβ 50μ πεταλούδα (24.04)

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Δευτέρα 18 Αυγούστου

Προκριματικά

(10:30 Ωρα Ελλάδας)

400μ ελεύθερο (Ανδρών)

50μ πεταλούδα (Γυναικών)

100μ ύπτιο (Ανδρών)

400μ μικτή ατομική (Γυναικών)

100μ πρόσθιο (Ανδρών)

200μ ύπτιο (Γυναικών)

50μ πεταλούδα (Ανδρών)

4Χ100μ ελεύθερο (Ανδρών)

Απόγευμα

(19:07 Ωρα Ελλάδας)

400μ Ελεύθερο (Ανδρών) ΤΕΛΙΚΟΣ

50μ πεταλούδα (Γυναικών) Ημιτελικός

100μ ύπτιο (Ανδρών) Ημιτελικός

400μ μικτή ατομική (Γυναικών) ΤΕΛΙΚΟΣ

100μ πρόσθιο (Ανδρών) Ημιτελικός

200μ ύπτιο (Γυναικών) Ημιτελικός

50μ πεταλούδα (Ανδρών) Ημιτελικός

4Χ100μ ελεύθερο (Γυναικών) ΤΕΛΙΚΟΣ

4Χ100μ ελεύθερο (Γυναικών) ΤΕΛΙΚΟΣ

 

Λυμπερτά: «Νιώθω σα να ήρθα στον παράδεισο»

Για τη Μαριάννα Λυμπερτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου θα σημάνει την 8η παρουσία της στη διοργάνωση, αριθμό που δεν έχει κανείς άλλος Έλληνας κολυμβητής και κολυμβήτρια.

Η 35χρονη πρωταθλήτρια έκανε ντεμπούτο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης το 1999 κι είτε στην κλασική κολύμβηση, είτε στο OPEN WATER συμμετέχει ανελλιπώς σε αυτά.

Η Λυμπερτά επιστρέφει στο Βερολίνο, καθώς εδώ είχε αγωνιστεί και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2002. Θα αγωνιστεί στα 1.500μ ελεύθερο, ακυρώνοντας τη συμμετοχή της στα 800μ ελεύθερο.

«Έχοντας ασχοληθεί με το OPEN WATER, τα 1,500μ ελεύθερο είναι ανώδυνα»  δηλώνει χαμογελώντας η Μαριάννα Λυμπερτά, λίγο πριν από την προπόνησή της στο  «Βελοντρόμ».

 «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δουλέψει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε» συνέχισε η Λυμπερτά, που φάνηκε εντυπωσιασμένη από την εγκατάσταση.

«Μπαίνοντας σε αυτές τις εγκαταστάσεις κι ανεξάρτητα με το θέμα των βατήρων, νιώθω σαν να ήρθα στον παράδεισο. Το θέμα είναι ότι έχουμε το ΟΑΚΑ και δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί η εθνική ομάδα, τον τελευταίο καιρό κατεβήκαμε στον Άγιο Κοσμά και οι συνθήκες ήταν άσχημες, δεν έχω τη διάθεση να γκρινιάξω, απλά αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε περάσεις καλές περιόδους, αλλά τα παιδιά έχουν μάθει μέσα από τις δυσκολίες να γίνονται καλύτεροι».    

 Χατζηγιαννάκης: «Προκρίσεις σε ημιτελικούς»

Ένας  εκ των δύο προπονητών που συνοδεύουν την ομάδα κολύμβησης, ο Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης  δήλωσε:  «Τα περισσότερα παιδιά είναι νέα σε ηλικία, δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Στόχος είναι να  δούμε προκρίσεις σε ημιτελικούς κι από εκεί και πέρα ότι το καλύτερο. Αυτά τα παιδιά διαδέχονται μια φουρνιά η οποία είχε περισσότερα κίνητρα για να μπορέσει να  ασχοληθεί με την κολύμβηση. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα, είναι μια φουρνιά παιδιών που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα κι γι αυτό συνεχίζουν να ασχολούνται με την κολύμβηση, αλλά δεν ξέρω αν θα εξακολουθήσουν να το κάνουν στο μέλλον»

Φασαρία για τους βατήρες

Έντονα παράπονα και ιδιαίτερα από την πλευρά των Γάλλων, εκφράστηκαν στους διοργανωτές στην τεχνική σύσκεψη, με αφορμή τους βατήρες που βρήκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες στην κεντρική πισίνα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

«Αυτοί οι βατήρες είναι κακής ποιότητας, δεν είναι σταθεροί αναφερόμαστε σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το θέμα τέθηκε στην τεχνική σύσκεψη,  αλλά δεν γνωρίζω εάν θα υπάρχει αλλαγή τους»  είπε ο Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης.

Δεκαεπτά από το OPEN WATER στην πισίνα

Δεκαεπτά κολυμβητές και κολυμβήτριες που μετείχαν στους αγώνες τους OPEN WATER αφήνουν το Γκρουνάου κι έρχονται στο Βερολίνο για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Κέλλυ Αραούζου, που θα πάρει μέρος στα 1.500μ ελεύθερο, αλλά και η μεγάλη πρωταγωνίστρια του OPEN WATER, η Σάρον φαν Ρούβενταλ. Η Ολλανδή, νικήτρια στα 10χλμ και στο ομαδικό και 2η στα 5χλμ, θα αγωνιστεί στα 400μ ελεύθερο, στα 800μ ελεύθερο, στα 1.500μ ελεύθερο, καθώς και στα 200μ πεταλούδα.