ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Πρεμιέρα με καλές επιδόσεις στα Ιλίσια

  26.07.2019 20:48       1496

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, που διεξάγεται στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, ξεκίνησε την Παρασκευή (26/7), με τους αθλητές και τις αθλήτριες να πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις.

Στον τελικό των 200μ ελεύθερο, ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης του ΑΝΟ Γλυφάδας ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με επίδοση 1:50.60, αφήνοντας 2ο τον Απόστολο Παπαστάμο του ΝΟ Χανίων με 1:52.27 και 3ο τον Δημήτρη Ζουμπούλογλου του Πανσερραϊκού με 1:52.35.

Στο ίδιο αγώνισμα, στις Νεανίδες, η Φωτεινή Μέτσιου της ΑΕ Χαϊδαρίου τερμάτισε πρώτη, με χρόνο 2:03.60, τη δεύτερη θέση πήρε η Ζαχαρούλα Καλογέρη του Ηλυσιακού με 2:05.69 και την τρίτη η Κωνσταντίνα Περιβόλα, επίσης του Ηλυσιακού, με 2:06.92.

Ο Σάββας Θώμογλου του Άρη, στα 100μ πρόσθιο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 1:02.32, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Αρκάδιος Ασπουγαλής (2ος) του Ηρακλή με 1:03.76 και ο Σπυρίδων Γκικόπουλος (3ος) του Παναθηναϊκού με 1:04.47.

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης ανέφερε: «Σημείωσα καλή επίδοση στον τελικό και είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου, αν και βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων στη Βουδαπέστη. Στόχος εκεί είναι να είμαι καλά προπονημένος και να ευχαριστηθώ τη συμμετοχή μου».

Με τη σειρά του, ο «χρυσός» στα 100μ πρόσθιο, Σάββας Θώμογλου, τόνισε: «Ήταν μια πολύ καλή κούρσα και ο χρόνος μου ήταν αρκετά θετικός, παρά το γεγονός ότι έχω αφοσιωθεί στις προπονήσεις μου για το Παγκόμσιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που θα γίνει σε ένα μήνα. Ήταν ένα τεστ για εμένα ο σημερινός αγώνας και έδειξα καλά σημάδια. Στόχος μου στο Παγκόσμιο είναι να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ, να προσπαθήσω να μπω σε έναν τελικό και από εκεί και πέρα να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ».

Τα αποτελέσματα των αγώνων ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.