ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ

Πρεμιέρα με νίκη (10-8) για την Εθνική μας επί της Αυστραλίας

  09.08.2013 23:06       896

«Παρά το γεγονός πως ήμασταν μέτριοι νικήσαμε σήμερα μια δύναμη του Παγκόσμιου πόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία!» Αυτό ήταν το βασικό περιεχόμενο των δηλώσεων του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Μορφέση.

 Και αυτοί, ήταν οι χαμηλοί τόνοι καθώς στη συνέχεια μίλησε απλά για είσοδο στην πρώτη οχτάδα αλλά και για την πλαισίωση της Εθνικής γυναικών από αυτή την ομάδα. Αντίθετα, υψηλούς τόνους από την αρχηγό της Εθνικής μας Χρυσή Διαμαντοπούλου και την σκόρερ της Μαργαρίτα Πλευρίτου, που μίλησαν για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου.

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 10-8

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 3-1, 2-3, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ:  Διαμαντοπούλου Χρ., Τερεφού, Μπενένου Α., Μπενέκου Ι., Σώρα, Καλογεράκου, Χυδηριώτη, Πλευρίτου Μαργ. 4, Κοτσιά 2, Ξενάκη 1, Πλευρίτου Ε. 1, 1 Διαμαντοπούλου Β. 1, Κοντογιάννη 1

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ντέιβις, Κολένσο 1, Καρ 1, Ζίμερμαν 1, Ερλ 1, Μάρτιν, Χάλιγκαν, Απέλ 1, Σμιντ, Μπένσον 1,  Μπαρ 1, Μπάξτερ 1, Χεντγκες

Διαιτητές: Aν Γκραντίν (Γαλλία), Αττίλα Μπροζόφσκι (Ρουμανία)

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ιταλία επικράτησε της Ουγγαρίας με 9-7.

Αύριο η Εθνική μας αντιμετωπίζει στις 20:30 την Ιταλία.

Γιώργος Μορφέσης: «Σήμερα πήραμε τη νίκη αν και η εμφάνισή μας ήταν μέτρια. Θέλαμε να δούμε και τη δυναμικότητα της Αυστραλίας ενόψει του Παγκοσμίου, μιας και είναι πιθανόν να τη βρούμε αντίπαλο εκεί.

Κάναμε αρκετά λάθη, αλλά  το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι η ομάδα αν και βρέθηκε αρκετές φορές  πίσω στο σκορ στο τέλος (ακόμα και με δύο γκολ), πήρε μια πανάξια νίκη.

Ο χρόνος μας πιέζει και να τονίσω ότι είναι ο πρώτος αγώνας που δίνουμε σαν Εθνική Νέων Γυναικών. Επίσης να πω πως ο βασικός μας στόχος είναι να βρεθούν από αυτή την ομάδα αθλήτριες ικανές να πλαισιώσουν την Εθνική Γυναικών».

Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Είναι μια ευκαιρία να προετοιμαστούμε όλες μαζί. Αυτά τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ καλά και θα μας βοηθήσουν ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βόλου, όπου ο στόχος μας δε μπορεί να είναι άλλος από το μετάλλιο!»

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Όπως κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, έτσι και η σημερινή. Είχαμε και προβλήματα στα άκρα. Προβλήματα που είμαι σίγουρη πως θα λυθούν, γιατί είναι φανερό ότι μας λείπουν οι προπονήσεις και κατά συνέπεια η ομοιογένεια.

Ξέρουμε όμως η μία την άλλη και πιστεύω ότι μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να χαρίσουμε στη χώρα μας ένα ακόμα μετάλλιο!»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος