ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Πρεμιέρα με πανελλήνιο ρεκόρ στο ΟΑΚΑ

  22.07.2013 20:04       2129

ΦΩΤΟ: Η ομάδα του Παναθηναϊκού, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ

Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Παμπαίδων Β' σημειώθηκε σήμερα στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών Κολύμβησης, στα 4x100 μικτή ομαδική, όπου θριάμβευσε η ομάδα του Παναθηναϊκού, με τους Αποστολάκο,Γενκιανίδη,Σιττόπουλο και Μουσλέχ, οι οποίοι τερμάτισαν σε χρόνο 4:27.93, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Το ΟΑΚΑ, όπου και διεξάγονται οι αγώνες, ήταν κατάμεστο από φίλους του αθλήματος, αλλά και από νεαρούς κολυμβητές.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, δήλωσε ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος: 

 «Την πρώτη μέρα των αγώνων είχαμε ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Σκοπός αυτών των αγώνων είναι να βλέπεις νέα παιδιά με καλές επιδόσεις. Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο, το πρόσημο του πρωταθλήματος θα είναι σίγουρα θετικό» είπε και προσέθεσε για την τεράστια επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης:

« Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το Σπύρο το Γιαννιώτη. Αδικήθηκε πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό το ότι πήρε το πρώτο μετάλλιο σε δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».


Ο τεχνικός σύμβουλος της Κ.Ο.Ε, Χριστόδουλος Χούμας, από τη δική του πλευρά δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι μια πανδαισία για τον υγρό στίβο. Το ΟΑΚΑ έχει πλημμυρίσει από αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Συνολικά θα συμμετάσχουν 1.450 παιδιά στους προκριματικούς και στους τελικούς. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παράγοντες, στους προπονητές, στους γονείς και φυσικά στους ίδιους τους αθλητές για την προσπάθειά τους.

Για το κατόρθωμα του Σπύρου Γιαννιώτη στη Βαρκελώνη είπε: «Είναι καταπληκτικός αθλητής ο Σπύρος. Πήρε το χρυσό μετάλλιο ΄σε δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όσο περνούν τα χρόνια, γίνεται όλο και καλύτερος. Μας έχει κάνει όλους υπερήφανους και τού εύχομαι να αντέχει και να συνεχίζει να χαρίζει τέτοιες στιγμές σε εμάς και την πατρίδα μας. Θα δοκιμάσει και στα 25 χλμ. μαζί με τον Αντώνη Φωκαΐδη και μακάρι να τα πάει καλά και εκεί. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι υψηλού επίπεδου. Είχαμε τη νίκη της Εθνικής Ανδρών το πρωί επί του Μαυροβουνίου, είχαμε την 4η θέση της Κέλλυς Αραούζου στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας, η οποία από ατυχία δεν πήρε το τρίτο μετάλλιο και συνεχίζεται η προσπάθεια. Πιστεύω ότι και τα παιδιά της κλασικής κολύμβησης θα πάνε το ίδιο καλά και μακάρι οι Έλληνες φίλαθλοι να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών».

 Ο κολυμβητής του ΟΦ. Νέας Ιωνίας, Δημήτρης Σγούρδας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά την πολύ καλή του εμφάνιση στα 200 μ. ύπτιο, τα οποία διένυσε σε χρόνο 2:21.

Σε δηλώσεις του μετά την κούρσα τόνισε ότι θα μπορούσε να έχει πετύχει μια καλύτερη επίδοση όσον αφορά στο χρόνο, ενώ αναφορικά με τον συνδυασμό σχολικών υποχρεώσεων και αθλητικών απαιτήσεων υπογράμμισε ότι σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο απολαμβάνει τον αθλητισμό και καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. 

Η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική στη σκυτάλη 4Χ100 (Αποστολάκης Γεώργιος, Γενκιανίδης Παναγιώτης, Σιτόπουλος Θεόδωρος, Μουσλέχ Αλέξιος), ενώ και το Παλαιό Φάληρο που κατετάγη δεύτερο έκανε εξαιρετικό χρόνο (4:27:94). Αμέσως καλύτερος προηγούμενος χρόνος στο εν λόγω αγώνισμα ήταν το 4:28:32 της Αργυρούπολης στις 30 Ιουλίου του 2007 και πάλι στο Ο.Α.Κ.Α

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Πέτρος Βραχνός, μετά την επίτευξη του πανελλήνιου ρεκόρ (4:27:93) στα 4Χ100 μικτής ομαδικής της κατηγορίας των Παμπαίδων Β', είπε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Παναθηναϊκού για τη χαρά που έδωσε στα παιδιά να συμμετάσχουν σε μια σκυτάλη και να κάνουν πανελλήνιο ρεκόρ. Κουραστήκαμε φέτος πολύ και πιστεύω ότι του χρόνου αυτή η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη.

Ο έτερος προπονητής της αθηναϊκής ομάδας, Δημήτρης Παπαχαριζάνος, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της εξαιρετικής σκυτάλης: «Αν σκεφτείτε ότι και η δεύτερη ομάδα (σ.σ Παλαιό Φάληρο) έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, μιλάμε πραγματικά για μια ασύλληπτη κούρσα. Ξέραμε ότι αν ήταν καλά οι τέσσερις αθλητές μας, θα ήταν εφικτό να πετύχουμε. Μας βοήθησε βεβαίως και ο ανταγωνισμός με το Παλαιό Φάληρο και ευτυχώς τα καταφέραμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος