ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Πρεμιέρα με Τουρκία, στη Βουλιαγμένη, η Εθνική μας

  30.10.2012 16:23       1289

Πρεμιέρα αύριο (31/10) των αγώνων της προκριματικής φάσης του φετινού Γουόρλντ Λιγκ υδατοσφαίρισης Ανδρών, για την Εθνική μας ομάδα που υποδέχεται την αντίστοιχη της Τουρκίας στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης (18.30).

Στο άλλο παιχνίδι του Α’ Ομίλου Ευρώπης, η Κροατία υποδέχεται στο Ζάγκρεμπ το Μαυροβούνιο.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ράντου Ματάκε (Ρουμανία) και Γκιόργκι Κουν (Ουγγαρία), με παρατηρητή τον Μαροκινό, Φαρίντ ελ Αλλάμ.

Η Τουρκία βρίσκεται στην Αθήνα με την ακόλουθη 13άδα: Μερτ Γκουν, Αλί Οζγκάν Κίλιτς, Σελίμ Γκουλένκ, Μπέρκ Μπιγίκ, Αλί Καν Γιλμάζ, Ναντίρ Σονμέζ, Τόλγκα Μπαλτά, Γιγκιτάν Χαντάλ, Μπέρκε Σενεμόγλου, Εμιράν Γενιγκούν, Ατακάν Γκεντίκ, Τογκάν Οζμπέκ, Μπερκ Γκεζέκ.

Προπονητής της ο Νεχάτ Κοτσαμπάι με συνεργάτη του τον Ζαφέρ Τσακιργκίλ.

Πέρυσι, η Εθνική μας, στα δύο παιχνίδια της προϊστορίας μας στην διοργάνωση, νίκησε 14-5 εντός έδρας και 9-3 στην Κωνσταντινούπολη την Τουρκία με την οποία σε 39 συνολικά παιχνίδια έχει 35 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στους άλλους Ομίλους της Ευρώπης, παίζουν επίσης αύριο (31/10): Στο Αμβούργο, Γερμανία – Σερβία (Β’ Όμιλος), στη Σαβόνα Ιταλία – Ρωσία και στην Οραντέα Ρουμανία – Ουγγαρία (Γ’ Όμιλος).

Η τελική φάση είναι προγραμματισμένη για τις 3-8 Ιουνίου.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της Εθνικής μας στον Όμιλο της:

*3 Νοεμβρίου Μπούντβα: Μαυροβούνιο - ΕΛΛΑΔΑ

*30 Ιανουαρίου: ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία

*2 Φεβρουαρίου: Τουρκία – ΕΛΛΑΔΑ

*27 Μαρτίου: ΕΛΛΑΔΑ – Μαυροβούνιο

*30 Μαρτίου: Κροατία – ΕΛΛΑΔΑ

Για την Εθνική μας η φετινή είναι 12η συμμετοχή στην διοργάνωση, όπου έχει 108 παιχνίδια (50 νίκες, 58 ήττες).

Η 13άδα

                        Ο υπηρεσιακός ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βαμβακάρης, περιμένει τη γνωμάτευση του γιατρού απόψε (30/10) για να καταλήξει ή όχι στη συμμετοχή του Χρήστου Αφρουδάκη στην 13άδα του αυριανού αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Τίγκα.

Οι υπόλοιποι 12: Κώστας Τσαλκάνης, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Ανδρέας Μιράλης, Κυριάκος Ποντικέας, Βαγγέλης Δελακάς, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μάριος Καπότσης, Κώστας Μουρίκης, Γιάννης Φουντούλης,  Αλέξανδρος Γούνας, Χριστόδουλος Κολόμβος.

«Μας δίνεται η ευκαιρία, στο παιχνίδι με την Τουρκία, να δούμε τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην ομάδα και τα οποία σιγά σιγά πρέπει να μπούνε και στο κλίμα της», τονίζει ο Κώστας Βαμβακάρης με αφορμή τον αυριανό αγώνα.

Στη ΦΩΤΟ (από τον περυσινό αγώνα των δύο Εθνικών στον Πειραιά), ο Αλέξανδρος Γούνας σε προσπάθεια του

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ