ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών

  03.06.2021 10:34       641

Με τα παιχνίδια της Α' Φάσης, στους 4 Ομίλους της, αρχίζει το Σάββατο (5/6) το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, με τη συμμετοχή συνολικά 16 ομάδων.

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Δημοτικό Ιλίσιο): Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Νηρέας Χαλανδρίου

Β' ΟΜΙΛΟΣ (Δημοτικό Νίκαιας): ΑΕ Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας, ΓΣ Ηλιούπολης, ΝΟ Τρίαινα Βούλας

Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Ποσειδώνιο, Θεσσαλονίκη): Άρης Θεσσαλονίκης, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας, Παναθηναϊκός

Δ' ΟΜΙΛΟΣ (“Αντ. Πεπανός”, Πάτρα): ΝΕ Πατρών, ΝΟ Πατρών, ΝΟ Καλαμάτας, Μίλων

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (6/6) και διεξάγονται σε μορφή τουρνουά (pool) κατ' εξαίρεση για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία covid – 19.

Με βάση την κατάταξη των ομάδων στην Α' Φάση, σχηματίζονται 4 νέοι Όμιλοι στη Β' Φάση (2-4 Ιουλίου), όπου επικεφαλής τίθενται οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους Ομίλους της Α' Φάσης και οι υπόλοιπες κληρώνονται ανά θέση, πάντα με βάση την κατάταξη τους στην Α' Φάση. Δεν μεταφέρονται βαθμοί.

Με την ολοκλήρωση της Β' Φάσης, οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 8) προκρίνονται στην Τελική Φάση του πρωταθλήματος (16-19 Ιουλίου, 2 Όμιλοι των 4 ομάδων), ενώ δεν υποβιβάζεται καμμία ομάδα στη Β' Εθνική Κατηγορία.

Οι ομάδες (2) που θα προκριθούν να παίξουν στον Τελικό, προβιβάζονται και στην Α1 Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021-22.

Δείτε ΕΔΩ την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος και το πρόγραμμα αγώνων της Α' Φάσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ