ΤΕΧΝΙΚΗ

Πρόεδρος στην Επιτροπή Αθλημάτων και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της CMAS ο Ηλίας Ξιάρχος!

  25.04.2013 12:53       1430

Πανηγυρικά στην 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τεχνικής Κολύμβησης (CMAS) και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της (10 τον αριθμό), εξελέγη ο Ηλίας Ξιάρχος, κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σεμπού των Φιλιππίνων.

Ο Ταμίας της ΚΟΕ, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Γενική Συνέλευση, συγκέντρωσε 40 ψήφους σε σύνολο 71 χωρών που μετείχαν, έναντι 19 του Αυστραλού και 12 του Ιταλού που ήταν αντίπαλοι του στη σχετική ψηφοφορία.

 Στην Εκτελεστική Επιτροπή του 21μελούς «Μπιρό» της CMAS, μετέχουν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας και οι Πρόεδροι των τριών (3) Επιτροπών της (Επιστημονική και Υποβρύχιας Δραστηριότητας οι άλλες δύο).

«Αποτελεί προσωπική δικαίωση, μετά από 16 χρόνια παρουσίας μου στη CMAS, η εκλογή μου. Ταυτόχρονα, για την ΚΟΕ, μια μεγάλη αναγνώριση και τιμή, μετά το 2010 που έφερε στις αγκάλες της το άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης.

Ήδη έχουμε πετύχει η Τεχνική Κολύμβηση να είναι άθλημα επίδειξης στην Πανεπιστημιάδα φέτος στο Καζάν, αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης ανδρών / γυναικών το 2014 στο Μπακού», υπογραμμίζει ο Ηλίας Ξιάρχος που επέστρεψε χθες από το Σεμπού.

Άλλος ένας Έλληνας, ο Γιώργος Καρετζόπουλος, εξελέγη μέλος της Επιτροπής Τεχνικής Κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ