ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Προελαύνει ο Ολυμπιακός, 12-10 τη Γιαντράν Σπλιτ και χωρίς φουνταριστούς

  14.12.2021 20:23       916

Συνεχίζει την προέλασή στον Α' Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ υδατοσφαίρισης Ανδρών ο Ολυμπιακός, που πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες (έχει και μια ισοπαλία) στη διοργάνωση, την Τρίτη (14/12) το βράδυ, στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά. Οι ερυθρόλευκοι του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκαν με 12-10 επί της κροατικής Γιαντράν Σπλιτ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, διατηρούνται στην πρώτη θέση του Ομίλου, αήττητοι, με 13 β., και πάνε ολοταχώς για το φάιναλ-8 του Βελιγραδίου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που είχαν και τα οποία τους οδήγησαν να κατέλθουν με μόλις 12 παίκτες και χωρίς φουνταριστό (έλειπε ο Μουρίκης, ενώ ο Κολόμβος ήταν στο ρόστερ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε), ήταν απολύτως κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Προηγήθηκαν με 4-1 στην πρώτη περίοδο, με 8-4 στο ημίχρονο και με 12-7 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Οι Κροάτες μείωσαν στο φινάλε με ένα σερί 0-3.

Πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάννης Φουντούλης και ο Σέρβος Φίλιπ Φιλίποβιτς (5 γκολ ο καθένας). Τον ρόλο του φουνταριστού επωμίστηκαν κατά διαστήματα ο Μπούσλιε και ο Δερβίσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ 12-10

Οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 4-3, 0-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 5, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Φιλίποβιτς 5, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ (Μίλε Σμόντλακα): Πόντρουγκ, Μπούριτς 2, Μάρινιτς, Γκάγκαλι, Μπούτιτς, Πέικοβιτς, Μπούκιτς 2, Κχάρκοφ 2, Ντέλιτς 2, Στόγιανατς, Σέτκα 1, Ντούζεβιτς 1, Άνιτς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής