ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Προηγείται ο ΑΝΟ Γλυφάδας στην άτυπη βαθμολογία

  24.07.2013 21:51       1235

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της τρίτης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών Κολύμβησης που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Σήμερα μπορεί να μην είχαμε κάποιο Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά συνεχίστηκαν οι εξαιρετικές επιδόσεις των αθλητών και των αθλητριών. Στην άτυπη βαθμολογία των σωματείων προπορεύεται ο ΑΝΟ Γλυφάδας και ακολουθούν ο Ποσειδών Ιλισίων και ο Νηρέας Χαλανδρίου στην δεύτερη και στην τρίτη θέση αντιστοίχως.

Αναλυτικά τα έξι πρώτα σωματεία της βαθμολογίας:

1. ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

2. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ

3. ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

4. ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

6. ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Βούλτσος, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, μίλησε όχι μόνο για τα νέα παιδιά της ελληνικής κολύμβησης, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο:

«Η αλήθεια είναι πως η εικόνα της ελληνικής κολύμβησης φέτος είναι για το βιβλίο Γκίνες. Αν λάβουμε υπόψη μας την ύφεση του αθλητισμού που πηγάζει τόσο από τα προβλήματα τα οικονομικά όσο και από αυτά των κολυμβητηρίων, αλλά και την πίεση που υπάρχει από τους γονείς και τους προπονητές, υπάρχουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Η νέα γενιά των Παμπαίδων και των Παγκορασίδων έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Τα 13 παιδιά, μάλιστα, που πήραν μέρος στο COMEN CUP του Σαν Μαρίνο έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κραουνάκης υποστήριξε:

«Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Έγιναν πολύ καλές κούρσες , υπήρχε ανταγωνισμός, έχουν γίνει δύο πανελληνία ρεκόρ μέχρι στιγμής και βλέπουμε εξαιρετικές επιδόσεις. Η ελληνική κολύμβηση έχει τη βάση και το βάθος για να βγουν οι αυριανοί πρωταθλητές. Υπάρχουν προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά πιστεύω ότι καταφέρνουμε και βγαίνουμε αλώβητοι από αυτά τα προβλήματα, προσπαθώντας να τα αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος