ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Κίπινγκ Ζανγκ

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή διοργάνωση»

  11.09.2012 13:51       1003

Στην Τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Κίπινγκ Ζανγκ, υπεύθυνος του αθλήματος της Συγχρονισμένης κολύμβησης σε παγκόσμιο επίπεδο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FINA.

Ο Κίπινγκ Ζανγκ μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το μέλλον της Συγχρονισμένης κολύμβησης:

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και πολύ επίσημη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό. Πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές αλλά και ο κόσμος θα απολαύσουν το πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά ο Κίπινγκ Ζανγκ και συνέχισε αναφερόμενος στο μέλλον του αθλήματος:

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 17000 άτομα παρακολούθησαν τους προκριματικούς αγώνες. Αυτό δείχνει ότι η Συγχρονισμένη κολύμβηση είναι αρκετά δημοφιλής. Το σημαντικό είναι να τεθούν ιδέες για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το άθλημα κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό έχω καλέσει όλες τις Ομοσπονδίες μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα να έλθουν με προτάσεις για τις αλλαγές που μπορεί να εξελίξουν το άθλημα».

Αναφορικά με το επίπεδο της ελληνικής συγχρονισμένης κολύμβησης τόνισε: «Είναι υψηλό. Η Ελλάδα πρέπει να δώσει βάρος στις μικρές ηλικίες. Έτσι, θα οικοδομήσει μια ομάδα που μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστική στο μέλλον», ενώ σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα καταφέρει ποτέ να κερδίσει τη Ρωσία ο Κινέζος φιλοξενούμενος μας απάντησε (γελώντας): «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Η κορυφή. Μπορεί ποτέ να μη φθάσεις τη Ρωσία, πρέπει όμως να το θέσεις σαν στόχο. Μόνο έτσι θα εξελιχθείς».

Στη ΦΩΤΟ ο Κίπινγκ Ζανγκ με την Βιργινία Γιάσοντεκ (Ελβετία), Γραμματέα της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης κολύμβησης της Fina

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος