ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Προκλήσεις για τους δύο Παγκόσμιους πρωταθλητές!

  01.09.2013 17:39       1473

Έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο Ελ. Βενιζέλος, με ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους, οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές μας από το Ντουμπάι, Απόστολος Χρήστου και Μιχάλης Κοντιζάς. Εκεί όπου τους υποδέχτηκαν οι οικογένειές τους με μεγάλη θέρμη.

ΦΩΤΟ: Οι δύο Παγκόσμιοι πρωταθλητές μαζί με τους πατέρες τους

Ο προπονητής και συνοδός των παιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Άκης Οικονόμου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την επιτυχία των παιδιών και την εξασφάλιση του «άνευ»: «Πραγματικά είναι μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι ανάμεσα σ’ αυτά τα παιδιά. Μέσα από αυτούς μπορώ να πω ότι μαθαίνω κι εγώ, θυμάμαι ξανά αρκετά πράγματα από τότε που ήμουν κι εγώ κολυμβητής. Βέβαια, θα ήθελα να είμαι λίγο περισσότερο αισιόδοξος. Εγώ από την μεριά μου προσπαθώ να τους μάθω αρκετές από τις εμπειρίες που έχω. Δεν θέλω να ζητήσω κάτι, το μόνο που θέλω είναι αυτά τα παιδιά να έχουν όρεξη, καθώς οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, κι ελπίζω οι γονείς τους να τους στηρίξουν όσο μπορούν.

ΦΩΤΟ: Ο Άκης Οικονόμου (ανάμεσα σε Χρήστου και Κοντιζά) ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την προσπάθεια των αθλητών του

Τα παιδιά, εφόσον εξασφάλισαν το «άνευ», τους δίνεται η πιθανότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο να μείνουν στην Ελλάδα και να προσπαθήσουν να εξελιχθούν εδώ, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο και ανάμεσα στο να φύγουν στο εξωτερικό, όπου θα έχουν καλύτερες συνθήκες για να εξελιχθούν, αλλά θα είναι λίγο δύσκολο γι’ αυτούς, καθώς θα είναι μακριά από την οικογένειά τους.

Δεν βλέπουμε τους αθλητές μας σαν οχήματα, τους βλέπουμε καθαρά σαν παιδιά μας, είναι οικογένειά μας, καθώς κι εμείς οι προπονητές πάρα πολύ, ειδικά στο εξωτερικό.

Ο Άκης Οικονόμου αποκάλυψε ότι οι αθλητές μας ήδη έχουν δεχτεί προτάσεις από Αμερικάνικο πανεπιστήμιο, για να σπουδάσουν και να συνεχίσουν την κολυμβητική τους καριέρα σε υψηλό επίπεδο: «Ακόμα, να πω πως ο Άντονι Νέστι, ένας πολύ μεγάλος κολυμβητής, μας έδωσε συγχαρητήρια για τις επιδόσεις μας στο Παγκόσμιο, λέγοντάς μας μάλιστα πως γνωρίζει τις δυσκολίες για μια τόση μεγάλη επιτυχία, καθώς ο ίδιος κατάγεται από μια μικρή χώρα, όπως είναι το Σουρινάμ. Αυτή τη στιγμή, ο Νέστι είναι προπονητής στο κολλέγιο Φλόριντα Γκέιτορς και μάλιστα έκανε πρόταση στα παιδιά να έρθουν εκεί με υποτροφία.

Ο προπονητής των παιδιών μίλησε επίσης και για την αποχή του Άρη Γρηγοριάδη: «Η αποχή ενός έτους του Άρη Γρηγοριάδη έχει δημιουργήσει ολόκληρη σχολή από πίσω. Το καλό είναι ότι μέσα σ’ αυτό τον ανταγωνισμό, αντί να δημιουργηθούν κόντρες ανάμεσα στα παιδιά, υπάρχει μια φιλία μεταξύ τους, μια ευγενή άμιλλα».

ΦΩΤΟ: Ο "χρυσός" στα 100μ. ύπτιο Εφήβων, Απόστολος Χρήστου

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ ύπτιο Εφήβων, Απόστολος Χρήστου, φάνηκε ενθουσιασμένος από την επιτυχία του, τονίζοντας πως είναι νωρίς να αποφασίσει για τις σπουδές του: «Στην αρχή δεν το συνειδητοποίησα, καθώς είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, καθώς ούτε εγώ το περίμενα. Το χάρηκα πάρα πολύ, ήμουν ενθουσιασμένος και πραγματικά ένιωσα πολλά έντονα συναισθήματα.

Είναι σχετικά νωρίς για να πάρω μια απόφαση σχετικά με το μέλλον μου και τις σπουδές μου. Και οι δύο πλευρές έχουν τα θετικά τους, αλλά και τα αρνητικά τους. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους μου, να δουλεύω όπως πρέπει και, φυσικά, να το αγαπάω αυτό που κάνω.

Από την Πολιτεία θα ζητούσα να υπάρχουν περισσότερες προδιαγραφές για τους αθλητές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας».

ΦΩΤΟ: Ο Μιχάλης Κοντιζάς με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 50μ. ύπτιο Εφήβων

Ο Μιχάλης Κοντιζάς δεν μπορούσε αρχικά να πιστέψει ότι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο εφήβων:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να βγω με τίποτα τρίτος, μάλιστα στον τελικό κοιτούσα και ξανακοιτούσα τον πίνακα! Την επιτυχία μου την αφιερώνω στα παιδιά του προπονητή μου, τα τρίδυμα. Στην αρχή της χρονιάς είχα παρατήσει το διάβασμα με την ελπίδα να πάρω το «άνευ», όμως αυτό δεν ήρθε, καθώς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τερμάτισα έκτος, οπότε άρχισα να αναζητώ πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Μετά προσπαθούσα να βελτιώσω κάποια πράγματα για το Παγκόσμιο και τελικά τα κατάφερα. Είναι μεγάλη σκέψη να διαλέξεις ανάμεσα στο «άνευ» και στην Αμερική.

ΦΩΤΟ: Ο Μιχάλης Κοντιζάς ανάμεσα στη θεία και τη μητέρα του

Από την Πολιτεία θα ήθελα, εκτός από το να κρατήσουν αρκετά κολυμβητήρια ανοιχτά για να κάνουμε προπονήσεις, να μας στηρίξουν στην καθημερινότητά μας, γιατί αυτή τη στιγμή μόνο οι γονείς μας και οι σύλλογοί μας είναι στο πλευρό μας».

Ο Κοντιζάς μίλησε, επίσης, με κολακευτικά λόγια για τον συναθλητή του, Απόστολο Χρήστου: «Ο Απόστολος είναι το πιο μεγάλο ταλέντο του κόσμου αυτή τη στιγμή. Είναι γεννημένος το 1996 και κέρδισε αυτούς που ήταν γεννημένοι το 1995, αυτό τα λέει όλα, πιστεύω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος