ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πρόκριση στο Φάιναλ Φορ για τα κορίτσια του ΝΟ Βουλιαγμένης, 11-8 την Σαμπαντέλ

  07.03.2012 19:16       1199

Στην ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο βρίσκεται πάλι η γυναικεία ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης. Τα κορίτσια του ΝΟΒ πέτυχαν εντυπωσιακή νίκη με 11-8 επί της ισπανικής Σαμπαντέλ στο κλειστό κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Τσάμπιονς Καπ, ανέτρεψαν με θριαμβευτικό τρόπο την ήττα τους με 14-13 στον πρώτο αγώνα στη Βαρκελώνη και προκρίθηκαν πανηγυρικά στο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (4-5 Μαϊου).

Είναι η 10η φορά στην ιστορία της γυναικείας ομάδας του ΝΟΒ που αυτή προκρίνεται σε τελική φάση του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης και η 5η από τότε που θεσμοθετήθηκε ως φάιναλ φορ του τσάμπιονς καπ (προηγουμένως ήταν φάιναλ σιξ). Και φυσικά, οι παίκτριες του Κώστα Δήμου, θα διεκδικήσουν τον τρίτο τους τίτλο ως πρωταθλήτριες Ευρώπης (οι προηγούμενες ήταν το 2009 και το 2010).

Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης παρουσιάστηκαν  παθιασμένα και αποφασισμένα για την πρόκριση. Με όπλο την πολύ καλή άμυνα (1/7 στον λιγότερο), αλλά και τις σωστές επιλογές στην επίθεση, τόσο από τον φουνταριστό (κυρίως η Ασημάκη έπαιρνε τις αποβολές), όσο και από την περιφέρεια (με την κορυφαία Tσουκαλά), αλλά και με σπουδαίο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (4/5), υπερίσχυσαν κατά κράτος της αντιπάλου τους (πρωταθλήτριας Ευρώπης πέρυσι), προηγήθηκαν και με επτά γκολ διαφορά (10-3) και απλά στο τέλος χαλάρωσαν.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ 11-8

(2-1, 4-2, 4-0, 1-5)

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Δήμου): Τσουκαλά 4, Γερόλυμου 3, Ρουμπέση 2, Λιόση 1, Μελιδώνη 1.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νάνι Γκουίου): Γιορέτ 3, Παρέχα 1, Εσπάρ 1, Ρέσιο 1, Γκαρσία 1, Πένα 1.

Διαιτητές: Μάους, Λάγκινα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Εδωσαν όρκο πρόκρισης (ΦΩΤΟ) τα κορίτσια του ΝΟΒ και τον τήρησαν