ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / FINAL-4

Πρόκριση στον τελικό κι έτοιμη για το τρόπαιο η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, 9-8 την Ούιπεστ - Με Ντουναϊσβάρος η υπέρτατη μάχη

  30.04.2021 14:22       654

Έτοιμη για να σηκώσει μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα και μάλιστα αυτήν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη γηραιά ήπειρο είναι η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Πέτυχε πανάξια μια τεράστια νίκη στη Βουδαπέστη, στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague, με 9-8 επί της διοργανώτριας Ούιπεστ και θα αγωνιστεί στον αυριανό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (Μεγάλο Σάββατο 1/5 στις 21.15), για 9η φορά στην ιστορία του, πηγαίνοντας φουλ να πάρει το συγκεκριμένο τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία της. Αντίπαλος είτε η ρωσική Ουραλότσκα είτε η ουγγρική Ντουναϊσβάρος (παίζουν λίγο αργότερα στον δεύτερο ημιτελικό).

Πρόκειται για άλλη μια τεράστια επιτυχία για τη συγκεκριμένη ομάδα που αγωνίζεται με αμιγή ελληνική σύνθεση και με πολλά προβλήματα προετοιμασίας και έλλειψης πολλών αγώνων λόγω covid-19.

Συναρπαστικός ήταν ο πρώτος ημιτελικός με συνεχείς ανατροπές στο σκορ, με τη μία ομάδα να προηγείται και την άλλη να ισοφαρίζει. Η καλή άμυνα και η εκπληκτική Μυριοκεφαλιτάκη, που πέτυχε τα πιο καθοριστικά γκολ (τρία συνολικά) ήταν οι παράγοντες που έδωσαν τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό. Το νικητήριο γκολ, πάντως, πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου στον παίκτη παραπάνω, 3.23 πριν από τη λήξη. Στη συνέχεια χάθηκαν εκατέρωθεν επιθέσεις και ο Ολυμπιακός έβγαλε καλές άμυνες κρατώντας τη μεγάλη νίκη - πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΥΙΠΕΣΤ 9-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Μπενέκου, Ελκευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιάτη 3, Σταματοπούλου.

ΟΥΪΠΕΣΤ (Μάρτον Μπέντζουρ): Γκαγκλ, Νταβίντ, Άβελ – Αντάλ 1, Πάρκες 1, Σζουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Σζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλεκ 1, Περσεστέγκι 1, Κάκας.

Διαιτητές: Βέγκενροτ (Ελβετία), Φρανούλοβιτς (Κροατία).

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, το Μεγάλο Σάββατο 1/5 το βράδυ (21:15), αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η επίσης ουγγρική Ντουναϊσβάρος, που νίκησε στον άλλο ημιτελικό, στη διαδιακασία των πέναλτι, τη ρωσική Ουραλότσκα με συνολικό σκορ 15-14 (κανονικός αγώνας 12-12).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής