ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Προκρίθηκαν και οι ΟΥΚ Βόλου, ΝΟ Λάρισας

  30.01.2016 23:18       1366

Ολοκληρώθηκαν απόψε (Σάββατο) στο κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου οι αγώνες και στον εναπομείναντα έναν Όμιλο (από τους επτά, καθώς οι αγώνες των υπόλοιπων έξι ομίλων είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα) της Α' προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, σ' αυτόν του Βόλου, και μάθαμε τις δύο ακόμα ομάδες που προκρίνονται στη Β' φάση της διοργάνωσης, που είναι οι ΟΥΚ Βόλου και ΝΟ Λάρισας.

Ο προτελευταίος αγώνας του συγκεκριμένου Ομίλου, πάντως, ανάμεσα στις δύο ομάδες που τελικά δεν προκρίθηκαν -έτσι ή αλλιώς δεν θα προκρινόταν-, δηλαδή ανάμεσα στον ΟΕΑΝΑΒ και τη Νίκη Βόλου διακόπηκε λίγο πριν από την έναρξη του δεύτερου οκτάλεπτου και ενώ το σκορ ήταν 1-1, διότι, όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα, ανάμεσα στα άλλα: Ο παίκτης με το Νο 9 της Νίκης Βόλου αιμοραγούσε από τη μύτη και ο γιατρός του συνέστησε να αποχωρήσει συστήνοντας και στον προπονητή του να τον βγάλει από τον αγώνα. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου Δημήτρης Μπλάνας, όμως, αρνήθηκε και επέμενε στην άρνησή του, υποστηρίζοντας ότι ήταν δική του ευθύνη αν θα χρησιμοποιηθεί ή όχι ο παίκτης του. Οι διαιτητές έδωσαν 10 λεπτά διορία για να συνετιστεί ο προπονητής, κάτι που δεν έγινε, κι έτσι το παιχνίδι διακόπηκε. Στη συνέχεια, στο χώρο της γραμματείας και στη διένεξή του με τους παράγοντες του αγώνα, ο προπονητής της Νίκης πέταξε προς το μέρος του γιατρού ένα μπουκάλι με νερό. Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η ΚΟΕ και φυσικά θα επιληφθεί σχετικά ο αθλητικός δικαστής. Θα γίνουν, εξάλλου, διαφορετικές συμπληρωματικές εκθέσεις από τον γιατρό και τον αλυτάρχη.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία Ομίλου Βόλου:

ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου):

Νίκη Βόλου - ΟΥΚ Βόλου 6-9, ΟΕΑΝΑΒ - ΝΟ Λάρισας 4-19, ΟΕΑΝΑΒ - ΟΥΚ Βόλου 1-13, Νίκη Βόλου - ΝΟ Λάρισας 5-10, ΟΕΑΝΑΒ - Νίκη Βόλου (διακόπηκε), ΟΥΚ Βόλου - ΝΟ Λάρισας 7-5.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. ΟΥΚ Βόλου 9

2. ΝΟ Λάρισας 6

..............................................

3. Νίκη Βόλου 0

4. ΟΕΑΝΑΒ 0

** Δεν λαμβάνεται υπόψη ο αγώνας ΟΕΑΝΑΒ - Νίκη Βόλου που διακόπηκε.

Έτσι οι ομάδες που, σύμφωνα με τις βαθμολογίες, έχουν προκριθεί -αλλά με τις εκκρεμότητες που θα σας αναλύσουμε- παρακάτω, είναι οι: ΑΝΟ Γλυφάδας, Παναθηναϊκός , Πανιώνιος  (από τον Α΄ Όμιλο Αττικής), Παλαιό Φάληρο, ΝΟ Χίου, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων (από τον Β΄ Όμιλο Αττικής), ΝΟ Βουλιαγμένης, Ολυμπιακός, Νηρέας Χαλανδρίου, ΑΟ Πετρούπολης (από τον Γ΄ Όμιλο Αττικής),  ΠΑΟΚ,  Ηρακλής, ΑΣ Απόλλο, ΧΑΝΘ (από τον Όμιλο Θεσσαλονίκης), ΝΟ Χανίων, ΝΟ Ρεθύμνου (από τον Όμιλο Κρήτης), ΝΟ Πατρών, ΝΕ Πατρών (από τον Όμιλο Πάτρας), ΟΥΚ Βόλου, ΝΟ Λάρισας (από τον Όμιλο Βόλου).

Εκκρεμεί η απόφαση της ΚΟΕ για το ποιες ομάδες τερμάτισαν τελευταίες στον Γ΄ Όμιλο Αττικής, καθώς ο Υδραϊκός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί τους αγώνες, όπως επίσης δεν αγωνίστηκαν και τα Δελφίνια Πτολεμαΐδας στον Όμιλο Θεσσαλονίκης. Υπάρχει, λοιπόν, σχετική αναφορά στην Ειδική Προκήρυξη της Α’ φάσης του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που λέει ότι: «Το ΔΣ της ΚΟΕ διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση απόσυρσης σωματείου από όμιλο μετά την κλήρωση, να τροποποιεί τον αριθμό των προκρινόμενων ομάδων στην επόμενη φάση από τον συγκεκριμένο όμιλο». Έτσι η ΚΟΕ θα αποφασίσει, εάν θεωρηθεί ότι έχουν πάρει την τελευταία θέση στον αντίστοιχο Όμιλό τους, ο Υδραϊκός ΝΟ στον Γ΄ Όμιλο Αττικής και τα Δελφίνια Πτολεμαΐδας στον Όμιλο της Θεσσαλονίκης, ποιες ομάδες θα προκριθούν τελικά στην Β' Προκριματική φάση ή αν αποκλειστούν οριστικά από το Πρωτάθλημα, ποιες ομάδες θα θεωρηθούν τελευταίες στους δικούς τους Ομίλους.

Η Β' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών θα διεξαχθεί 22-24/4. Ηκλήρωση της Β' φάσης θα γίνει την Τετάρτη 30/3 στις 13.00 στα γραφεία της ΚΟΕ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής