ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Διαθεσόπουλος

«Προμηνύεται μια επιτυχημένη διοργάνωση»

  11.09.2012 13:16       1056

Λιγότερο από 24 ώρες απομένουν μέχρι πριν την έναρξη των αγώνων του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων που διοργανώνεται στο Βόλο, ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η προγραμματισμένη Τεχνική σύσκεψη των αγώνων.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τις φιλοδοξίες του τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο:

«Όλα είναι έτοιμα. Τουλάχιστον δέκα εκπρόσωποι Εθνικών ομάδων με τους οποίους έχω μιλήσει μου είπαν ότι αυτό που κάναμε δεν είναι Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων, είναι κάτι φανταστικό, καλύτερο ακόμα και από την Ολυμπιάδα. Η οργάνωση, οι χώροι, όλες οι συνθήκες γενικά είναι φοβερές. Πιστεύω ότι, όπως και πέρσι και όπως έχουμε μάθει στην Ελλάδα να κάνουμε, και στα εύκολα και στα δύσκολα και όταν είμαστε άνετοι ή στριμωγμένοι, έχουμε τον τρόπο, την εμπειρία και την δυναμική να κάνουμε καλές διοργανώσεις. Θεωρώ ότι θα είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση από κάθε άποψη. Οι συνθήκες είναι τέλειες. Διαθέτουμε ένα καταπληκτικό κολυμβητήριο, το οποίο στήθηκε από την αρχή και είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για μια τέτοια διοργάνωση. Ο κόσμος που υπάρχει σε εργατικό δυναμικό είναι αποδοτικός και ρυθμίζει τα πάντα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και 200-230 εθελοντές που καλύπτουν τυχόν κενά και βοηθάνε σε ό,τι μπορούν. Νομίζω ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες προμηνύεται ένα καλό πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα το μόνο που μένει είναι να δούμε τις αγωνιστικές επιτυχίες», δήλωσε ο κ. Διαθεσόπουλος και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους της Εθνικής μας ομάδας:

«Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα, του οποίου το αποτέλεσμα δυστυχώς εξαρτάται από την κρίση κάποιων ανθρώπων, την οποία δεν μπορείς πάντα να προσδιορίσεις αν είναι σωστή ή όχι. Μέσα σε ένα μείγμα 40 κριτών δύσκολα μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Στόχος της ομάδας μας είναι να διακριθεί σε όλα τα αγωνίσματα. Έχουμε την ελπίδα ενός μεταλλίου αλλά δεν είναι αυτός ο βασικός μας σκοπός. Αν είναι να έρθει, θα έρθει. Έχουμε παιδιά που έχουν δουλέψει πάρα πολύ πάνω στα προγράμματά τους και δεν νομίζω ότι υστερούν από τους άλλους».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ εξέφρασε μια πικρία προς την Πολιτεία λέγοντας: «Μας έχουν εγκαταλείψει όλους. Τα κάνουμε όλα μόνοι μας, τα ψάχνουμε όλα μόνοι μας, είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτό το κράτος. Είμαστε ανεξάρτητοι, το Βατικανό της κολύμβησης. Παρ’ όλα αυτά τα πάμε καλά. Έχουμε πάρει και του χρόνου το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων στην Υδατοσφαίριση με ψήφους 21-0. Αυτές οι διοργανώσεις προωθούν την Ελλάδα και δείχνουν ότι υπάρχουμε ακόμα, ότι έχουμε παρόν και μέλλον και δεν έχουμε σβήσει από το Διεθνή χάρτη».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος