ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Προπονητικές συναντήσεις Επίλεκτων σε όλη την Ελλάδα

  04.03.2024 16:45       1909

Το Σαββατοκύριακο 2&3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 1η προπονητική συνάντηση Επίλεκτων κολυμβητών/τριων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κομοτηνή και Χίο και συμμετείχαν περισσότεροι από 250 κολυμβητές και κολυμβήτριες απ’ όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες τόσο στους αθλητές όσο και τους γονείς/κηδεμόνες τους με θέματα που αφορούσαν τη διατροφή την ψυχολογία και την πρόληψη τραυματισμών.

Στους αθλητές που συμμετείχαν πραγματοποιήθηκαν σωματομετρήσεις και προπόνηση στο νερό με κύριο αντικείμενο την στροφή και την εκκίνηση ελευθέρου.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν τόσο προπονητές συνεργαζόμενοι με την ΚΟΕ όσο και σωματειακοί προπονητές από όλες τις Περιφέρειες.

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους κολυμβητές να παρακολουθήσουν από κοντά αθλητές της Εθνικής ομάδας όπως ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο Στέργιος Μπίλας ο Τάσος Κούγκουλος. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Στράτος Βολτέζος και να πάρουν πολύτιμες συμβουλές για θέματα που αφορούν το άθλημα της κολύμβησης.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι αυτές οι συναντήσεις να συνεχιστούν και να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο στα πλαίσια της Ανάπτυξης του αθλήματος της κολύμβησης στη χώρα μας.

Τον συντονισμό του προγράμματος είχε ο Γιώργος Βάλλας, Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ και υπεύθυνος Αναπτυξιακού προγράμματος με την επίβλεψη του Βαγγέλη Κοζομπόλη, Τεχνικού Δντή της ΚΟΕ για το άθλημα της κολύμβησης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος