ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΣΠΛΙΤ

«Προπτικές για σπουδαία πράγματα και νέα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις στο μέλλον»

  10.09.2022 18:53       517

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών νίκησε τη Γαλλία και πήρε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος με τους παίκτες του φεύγουν με μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά τονίζουν πως αυτή η ομάδα, που εμφανίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχει προοπτικές για σπουδαία πράγματα στο μέλλον. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Θοδωρής Βλάχος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Κατ' αρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα των Γυναικών για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Είναι μια νέα ομάδα και αυτό θα την ωθήσει να πετύχει ακόμα πιο πολλά στο μέλλον. Οπότε, πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, αλλά και στην προπονήτρια και τους συνεργάτες της.

Όσον αφορά εμάς, αφού δεν καταφέραμε να μπούμε στην 4άδα, θέλαμε οπωσδήποτε να καταλήξουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Καταφέραμε να μείνουμε στην 5άδα, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες. Η αντίδρασή μας ήταν καλή και σωστή και δείχνει ότι μπορούμε, με μια καλύτερη διαχείριση, σε επόμενη διοργάνωση, να φτάσουμε πιο ψηλά. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας τις επόμενες μέρες, αυτό που θα πω, όμως, τώρα είναι ότι αυτή η ομάδα παρουσιάστηκε με πέντε νέους παίκτες σε αυτή τη διοργάνωση, σε σχέση με το Παγκόσμιο πριν από ενάμιση μήνα και έδειξε χαρακτήρα. Στις λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Στο καθοριστικό ματς με την Ισπανία, εκείνη ήταν καλύτερη και αυτό μας εμπόδισε να είμαστε πιο πάνω.

Σε σχέση με το ματς με τη Γαλλία, ήταν εντελώς διαφορετικό αυτό το παιχνίδι με εκείνο της πρεμιέρας. Εκείνη η ισοπαλία μας στοίχισε στη συνέχεια. Έχουμε επόμενες μεγάλες διοργανώσεις την επόμενη σεζόν με πρώτη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, όπου κρίνονται δύο εισιτήρια για το Παρίσι και θα είναι στόχος μας, γιατί νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ομάδα αυτή έχει προοπτικές για να κάνει πολλά και μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Φεύγουμε, όμως, μια γλυκόπικρη γεύση από το Σπλιτ».

Άγγελος Βλαχόπουλος: «Το πρώτο παιχνίδι μας κόστισε σε αυτή τη διοργάνωση. Γενικά, όμως, θεωρώ ότι ήταν μια καλή πορεία, αν εξαιρέσουμε το ματς με την Ισπανία. Όμως, δεν χάσαμε από την Κροατία μέσα στο σπίτι της, με αυτήν την διαιτησία που είχαμε. Κάναμε ένα καλό τουρνουά. Το μήνυμα που περάσαμε είναι ότι δεν τα παρατάμε ποτέ, όλοι μαζί ενωμένοι για όσο πιο ψηλά γίνεται. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα».

Γιώργος Δερβίσης: «Η αλήθεια είναι ότι τελειώνουμε νίκη και χαμόγελο, αλλά έχουμε ένα αγκάθι μέσα μας, μια πικρή αίσθηση που δεν είμαστε στα μετάλλια, αλλά αυτό θα μας πεισμώσει για να επανέλθουμε ψηλότερα στο Παγκόσμιο. Είχαμε κίνητρο να διεκδικήσουμε 5η θέση. Το ένα κίνητρο ήταν ότι μας στέρησαν έναν βαθμό, και το άλλο ότι η Γαλλία πλέον είναι μια δυνατή ομάδα και η 5η θέση είναι ιδιαιτέρως τιμητική. Γενικά αυτή ήταν μια διετία πολύ πετυχημένη για την Εθνική, με δυο μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις και ευχομαι αυτό να είναι μόνο η αρχή, για πιο μεγάλα πράγματα στο μέλλον».

Αλέξανδρος Παπαναστασίου: «Οι σκέψεις όλων μας είναι κοινές. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την 5η θέση. Παρόλα αυτά, μετά την Ισπανία, είναι θετικό ότι βρήκαμε τη δύναμη και ανασυνταχθήκαμε και παίξαμε δυο καλά παιχνίδια κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, τα οποία κερδίσαμε και βρεθήκαμε 5οι. Δείχνουμε μέταλλο ως ομάδα και δουλεύουμε σε μια καλή κατεύθυνση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής