ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Προσκλητήριο του Κυριάκου Γιαννόπουλου από τη Κέρκυρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (OWS) Ηλικιακών Κατηγοριών

  07.06.2023 14:24       1453

Μια ακόμα μεγάλη, διεθνή διοργάνωση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πατρίδα μας, καθώς από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου φέτος, θα διεξαχθεί στη Κέρκυρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ηλικιακών Κατηγοριών - LEN European Junior Open Water Swimming Championships.

Μια πρώτη προσέγγιση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας αυτής συνάντησης έγινε σήμερα (7/6) στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, και στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) όπου παρατέθηκε συνέντευξη τύπου. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο (Κερκυραίος) Ολυμπιονίκης μας, τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων, Σπύρος Γιαννιώτης, το μέλος Δ.Σ. ΚΟΕ, Άκης Παυλογιάννης, ο νομικός σύμβουλος ΚΟΕ, Σπύρος Κλαδάς, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Κωνσταντίνος Ζορμπάς και ο πρόεδρος ΝΑΟΚ, Γιώργος Δημουλής.

Στην τοποθέτησή του, ο κ.Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι «Είναι η πρώτη φορά που, η Ελλάδα, υποδέχεται και φιλοξενεί διεθνή διοργάνωση Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων Κολύμβησης, ευρωπαϊκού επιπέδου και η Κέρκυρα, όπως γίνεται κατανοητό, είναι ο πρώτος τόπος διεξαγωγής της.

Κι η αξία αυτή, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί, εδώ, η αναφορά στο άθλημα της Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων Κολύμβησης, είναι ακόμη πιο ξεχωριστή, αφού έχει σημείο αναφοράς για το νησί, τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη.

Δεν ήταν συνεπώς τυχαία η επιλογή της Κέρκυρας, ως τόπου φιλοξενίας και διεξαγωγής μιας τόσο σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης στο άθλημα, όπου ο τόπος του, η Ελλάδα  μας, δοξάστηκε επί σειρά ετών, με τις κορυφαίες επιτυχίες του. Θεωρώ πως πάνω απ’ όλα αποτελεί - εκτός των άλλων – και ιδιαίτερη πρόκληση για τις αρχές και τους φορείς του νησιού, την ίδια την Ομοσπονδία μας

Είμαι βέβαιος πως, ο Δήμος, όλες οι αρχές του νησιού, ο κόσμος, θα αγκαλιάσουν με θέρμη την διοργάνωση που θα φιλοξενήσει τις αυριανές ελπίδες του αθλήματος, αυτό το τριήμερο των αγώνων.

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, η δέσμευση μου είναι ότι θα κάνουμε ότι πρέπει και όπως πρέπει, ώστε η διοργάνωση να αφήσει μεγάλο και σπουδαίο θετικό αποτύπωμα, στον Αθλητισμό και την Κοινωνία της Κέρκυρας.

Με τη συνδρομή όλων των φορέων που εμπλέκονται στην διοργάνωση, η αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία της, θα είναι τέτοια που θα γίνει σημείο αναφοράς για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, της οποίας και έχω την τιμή να είμαι Αντιπρόεδρος της.

Απευθύνω σήμερα λοιπόν, το προσκλητήριο εκείνο που απαιτείται ώστε με την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών, να έχουμε και το μεγάλο, σπουδαίο τελικό αποτέλεσμα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος